Ga naar content

Natuurhuisjes in Nederland

Bijzonder overnachten in Nederland - Wakker worden in een Natuurhuisje betekent wakker worden midden in het groen. Met als eerste geluid fluitende vogeltjes of de ruisende wind. De huisjes hebben vaak wat bijzonders, zoals een hottub, sauna, prachtig uitzicht of een bijzondere vorm. Daar worden wij als natuurliefhebbers natuurlijk ontzettend vrolijk van! Natuurhuisje.nl is dan ook niet voor niks een van onze favoriete aanbieders van vakantiehuisjes in de natuur van Nederland.

Mooiste huisjes in de natuur huren

Wie een natuurhuisje huurt dompelt zich tijdens een vakantie helemaal onder in de natuur én draagt ook nog eens bij aan natuurbescherming. Voor elk geboekt huisje doneert Natuurhuisje namelijk een bedrag aan Nederlandse natuurbeschermingsorganisaties.

Natuurhuisjes in Nederland
Giethoorn
Natuurhuisje
Deel op Pinterest

Natuurhuisjes zijn er klein en groot, luxe en basic. Maar altijd met de natuur op de voorgrond. Kies jij voor een duurzaam tiny house of toch voor een villa? Soms zijn de Natuurhuisjes niet eens huisjes maar bijvoorbeeld luxe tenten, woonboten of andere bijzondere accommodaties. Hieronder voor alle Nederlandse provincies + enkele natuurgebieden de mooiste Natuurhuisjes op een rij.

1. Natuurhuisje Gelderland

De natuur van Gelderland staat vol met knusse vakantiehuisjes omringd door groen. Vooral de Natuurhuisjes op de Veluwe en in de Achterhoek zijn razend populair. 

Natuurhuisje Veluwe
Een all time favorite bestemming voor velen.

Natuurhuisje Achterhoek
Hier ervaar je nog echt wat stilte en rust is!

2. Huisje in de natuur in Drenthe

In de oerprovincie zijn genoeg leuke huisjes in de natuur te vinden.

3. Afgelegen huisjes in Groningen

De leegte van Groningen vormt het perfecte decor voor een natuurhuisje. Vaak kijken deze huisjes uit over de weidse velden, wat garant staat voor bijzondere zonsondergangen. 

4. Weg van de bewoonde wereld in Limburg

Of je nou kiest voor een vakantie in de nationale parken in het noorden van Limburg of toch in de heuvels van Zuid-Limburg, een huisje in de natuur maakt jouw verblijf altijd net wat mooier. Enkele ideeën:

5. Huisje in de natuur in Zeeland

Verken de Zeeuwse natuurgebieden vanuit een knusse vakantiewoning in de natuur. Onderstaande zijn super tof.

6. Natuurhuisje Friesland

Tussen de velden en aan de meren van Friesland staan genoeg leuke huisjes verstopt. Slaap jij tussen de bomen of juist midden op het water?

7. Natuurhuisje Overijssel

Dankzij mooie plekken als het Vechtdal, de Weerribben-Wieden en Twente is Overijssel de uitgelezen plek om je even terug te trekken in een huisje in de natuur. Enkele ideeën:

8. Natuurhuisje Noord Holland

In Noord-Holland combineer je de duinen en zee met bollenvelden en oer-Hollandse polders. De huisjes in de provincie liggen dan ook in een van deze bijzondere landschappen.

9. Natuurhuisje Brabant

Ervaar de Brabantse gezelligheid tijdens een nachtje in een Natuurhuisje. In alle hoeken van de provincie is wel een bijzondere vakantiewoning in de natuur te vinden. Wat denk je van deze?

10. Natuurhuisje Zuid Holland

Het Natuurhuisje in Lekkerkerk is een ontzettend geliefd huisje, wil je deze boeken doe dat dan ruim op tijd! Maar kijk ook bij onze andere aanraders voor Zuid-Holland.

11. Natuurhuisje Utrecht

Slapen in de Utrechtse bossen of aan het water is een groot feest. Met deze huisjes gaat dat zeker lukken!

12. Natuurhuisje Flevoland

Ook in het relatief weinig bezochte Flevoland heeft Natuurhuisje bijzondere slaapplekken staan. De overnachting in de prehistorische hut is echt wat voor de avontuurlijke gezinnen terwijl de wellness lodge heerlijk is als je even nergens anders aan wil denken dan ontspannen.

13. Natuurhuisje Biesbosch

Het zal je verbazen hoeveel bijzondere slaapplekken in de Biesbosch je kan vinden. Natuurhuisje biedt hier onder andere een overnachting in een kashuisje of op een drijvende eco-kamer aan. Bijzonder! En de natuur is hier echt dicht bij.

14. Natuurhuisje Waddeneilanden

Op de Waddeneilanden is het niet moeilijk om een huisje op een unieke plek in de natuur te vinden. Lekker slapen in de duinen, soms met uitzicht op een zonsopkomst of zonsondergang of een pittoreske vuurtoren. Ieder eiland heeft zijn mooie plekjes en leuke overnachtingen!

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Manou Kemna
Geschreven door
Manou Kemna
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!