Ga naar content

Bijzonder overnachten in Utrecht

In provincie Utrecht zijn onwijs gave slaapplekken te vinden. Zowel in de bossen als aan het water, op het platteland en in stad Utrecht. Op deze pagina geven we je graag inspiratie voor de leukste logeeradresjes in de provincie.

Origineel overnachten Utrecht

Maak jouw vakantie in Utrecht helemaal compleet met een unieke slaapplek. Voor wie altijd op zoek is naar net dat beetje extra in een accommodatie! Onderstaand onze favorieten op een rij.

1. Slapen aan het water in Utrecht

Een huisje aan het water in Utrecht, dat is genieten. Vooral met onderstaande opties. Hierbij slaap je niet alleen op de mooiste plekjes, maar heb je ook nog eens een kano, roeiboot of sup plank tot je beschikking. Kun je gelijk de omgeving verkennen.

Slapen aan het water utrecht
© Booking.com
Deel op Pinterest

De huisjes hieronder liggen allen op een andere plek in Utrecht, aan een van de mooie plassen of aan een rivier. Welke heeft jouw voorkeur?

2. Bijzonder slapen bij de Vinkeveense Plassen

De Vinkeveense Plassen is een topbestemming als het gaat om bijzondere overnachtingen. Er zijn tal van unieke slaapplekken aan het water te vinden. Slaap op een privé-eilandje of breng je nacht door in een glamping tent. Bekijk de opties zelf maar op onze uitgebreide pagina met overnachtingen bij de Vinkeveense Plassen! Onderstaand alvast een voorproefje.

  3. Uniek slapen Utrechtse Heuvelrug

  Net als aan de Vinkeveense Plassen zijn er op de Heuvelrug ook ontzettend leuke logeeradresjes te vinden. Slaap bijvoorbeeld midden in de bossen in een knus huisje of boek een nacht in een luxe kasteelhotel. Dat is overnachten op de Utrechtse Heuvelrug. Hieronder alvast enkele voorbeelden:

  4. Tiny house Utrecht

  In welke provincie je ook overnacht, slapen in een tiny house is een geweldige ervaring. Een eigen mini-huisje waar het allemaal draait om genieten. In provincie Utrecht hebben we twee uitzonderlijk mooie exemplaren gevonden. Wist je dat we ook een volledige pagina hebben met de leukste tiny houses van Nederland?

  5. Glamping in Utrecht

  Heerlijk is dat, glamping! Wel de lusten, niet de lasten van kamperen. Voor welke glamping ervaring in Utrecht kies jij?

   6. Vakantieparken Utrecht

   Met kinderen op pad in Utrecht, dan is een fijn vakantiepark een aanrader. Dit kan heel kleinschalig en midden in de natuur. Maar het kan ook wat grootschaliger, met veel faciliteiten, maar alsnog in de natuur. Heerlijk voor de avontuurlijke families die zin hebben om op pad te gaan in Utrecht!

   7. Slapen op een landgoed of kasteel

   Utrecht staat ook bekend om de prachtige landgoederen gelegen midden in de natuur. Op een aantal van deze prachtplekken kun je overnachten! Hieronder vind je fraaie kastelen die een onvergetelijke en niet te evenaren ervaring bieden.

   8. Landelijk overnachten

   In Utrecht heb je ook prachtige slaapplekken op het platteland. Houd jij van weidse uitzichten en vele weidevogels? Dan zijn onderstaande plekjes wellicht de hemel voor jou.

   overnachten in utrecht
   © Natuurhuisje
   Eco-huisje op het platteland
   Deel op Pinterest

   9. Vakantieboerderij Utrecht

   Hoe leuk is dat? Slapen op het terrein van een boerenbedrijf. Zeker als je kinderen hebt is dit een aanrader. De kinderen zullen zich eindeloos vermaken met dieren aaien, de boer helpen en tussendoor lekker spelen. Bij de boer ontbreekt het aan niets! Kijk eens bij Natuurhuisje.

   10. Bed and Breakfast provincie Utrecht

   Misschien zoek je wel naar een knusse B&B in Utrecht die net even een bijzonder element heeft. Toffe inrichting, een pand met een verhaal of misschien een bijzondere locatie. Kijk eens bij onderstaande aanraders:

   11. Bijzonder overnachten Utrecht stad

   Jouw natuurvakantie uitbreiden met een stedentrip Utrecht is een heel goed idee. Waar kun je dan leuk slapen in en rond de stad? Op deze plekken bijvoorbeeld:

    Veelgestelde vragen

    Afbeelding van Manou Kemna
    Geschreven door
    Manou Kemna
    Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!