Ga naar content

Overijssel Ondersteboven

Overijssel verrast! Dat is wat wij weer hebben ondervonden tijdens onze midweek in de provincie. Eerder verkenden we het Vechtdal, het Reggedal en de Sallandse Heuvelrug. Dit keer bezochten we het gebied bij de IJssel. Van de uiterwaarden tot de mooie bossen in de omgeving, het landschap is prachtig met haar veelzijdige karakter.

We hadden dan ook nog eens het geluk dat het zonnetje heerlijk scheen en de lente aan het ontwaken was. Kortom, wij waren dus helemaal Ondersteboven van Overijssel. En dat laten we je graag zien met onderstaande fotoreportage.

Overijssel blijft verrassen

Overijssel verrast ons keer op keer. Dit zijn de redenen waarom wij ondersteboven zijn van Overijssel:

1. Ondersteboven van water

De IJssel is de levensader die kronkelt tussen Deventer en Zwolle. Maar er zijn ook mooie beekjes, riviertjes en plassen. Water is hier overal aanwezig. En waarom wij ondersteboven zijn van water? Het zorgt voor de mooiste reflecties. De beken en sloten zijn prachtig om te fotograferen met een drone. Enkele foto's van onze vakantie in Overijssel.

Gracht
© Naturescanner
Deel op Pinterest

2. Ondersteboven van cultuur

Altijd mooi vanuit de lucht, een kasteel met daaromheen de gracht en tuinen. Van bovenaf kijk je toch weer heel anders aan tegen een gebouw of het landschap. 

Kasteel
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Heb je zelf een drone, dan is Kasteel De Haere een zeer fotogenieke plek! Heb je geen drone, dan kan je wellicht eens een vlucht maken met een luchtballon of een zweefvliegtuig om de omgeving van de IJssel vanuit een ander perspectief te zien. Of bekijk het eens anders vanaf de grond. Een weerspiegeling in het water is altijd mooi!

Kasteel De Haere
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Ook leuk om je foto eens op de kop te zetten. Ben jij ook ondersteboven van deze foto?

De Haere
© Naturescanner
Deel op Pinterest

3. Ondersteboven van vogels

Waar water is zijn vogels! En waar vogels zijn, zijn vogelspotters. Ook in Overijssel vind je prachtige vogelkijkhutten, zoals deze observatiehut in de Duursche Waarden.

Vogels kijken
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Ooievaars zijn in bepaalde periodes van het jaar in grote aantallen aanwezig. Tijdens een wandeling hoor je het geklepper om je heen. En vanaf de uitkijktoren in de Duursche Waarden kijk je zo op het nest!

Ooievaar ondersteboven
© Naturescanner
Deel op Pinterest

In het Reggedal maak je heel veel kans op ijsvogels, die van tak naar tak vliegen langs de oevers van de rivier.

4. Ondersteboven van dieren

Wij zijn ondersteboven van dieren. Jij ook? In een waterrijk gebied is altijd veel leven te zien. Van padden tot ooievaars en van Schotse Hooglanders tot reeën, in Overijssel kom je altijd wel dieren tegen in de natuur. De dieren lijken er zelf ook van ondersteboven?

Padden Overijssel
© Naturescanner
Deel op Pinterest

5. Ondersteboven van bomen

Hou jij ook van het bos? Van de frisse geur van naaldbomen, de roffelende specht en de fluitende merels? Bekijk boven eens vanaf beneden!

bos
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Of nog een ander perspectief... bomen zijn altijd mooi om te zien. 

Weerspiegeling bomen
© Naturescanner
Deel op Pinterest

6. Ondersteboven van de accommodaties

Niet alleen de natuur is verrassend in Overijssel. Wij waren zeer onder de indruk van de eetgelegenheden en hotels die we bezochten. 

Hotel
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Een gebied dat keer op keer in de prijzen valt om haar leuke accommodaties, vakantieparken en campings is het Vechtdal tussen Zwolle en de Duitse grens. Bekijk hier onze tips voor overnachtingen in het Vechtdal.

© Naturescanner
Deel op Pinterest

Ben jij ook Ondersteboven van Overijssel? Lees dan snel meer over alle mooiste plekken in Overijssel en laat je verder inspireren voor je volgende tripje in de natuur!

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!