Ga naar content

Bijzonder overnachten in het Vechtdal

Het Vechtdal - Sommige plekken in Nederland verrassen je keer op keer. En dat is zeker ook het geval in de provincie Overijssel. Niet alleen de vele mooie plekjes in de natuur weten ons steeds weer te verwonderen, ook de accommodaties dragen bij aan een onvergetelijke ervaring. Na een lange periode van hard werken ben ik regelmatig in het Vechtdal te vinden om tot rust te komen. Keer op keer kom ik thuis als een herboren mens.

Originele accommodaties

Is een overnachting voor jou ook meer dan alleen een slaapplek, en vind je het heerlijk om wakker te worden op een unieke plek vol historie en cultuur, een plaats waar je meteen tot rust komt? Bekijk dan snel onderstaande overnachtingstips. Want het Vechtdal biedt de meest originele overnachtingsplekken, van slapen op een aspergeboerderij tot ontspannen in een fraai ingerichte potstal in een historische boerderij.

1. B&B in monumentale boerderij

We beginnen met onze favoriet, de Rheezer Kamer in het brinkdorp van Rheeze. Wanneer je de brink op rijdt, waan je jezelf bijna in een openluchtmuseum. Langs de rondweg staan prachtige oude boerderijen, met rieten daken en stallen. De gebouwen werden destijds met de achterkant van het gebouw naar het centrale deel gebouwd, omdat hier het vee uit de stallen samengebracht werd.

B&B Rheeze
© Naturescanner Janneke
Deel op Pinterest

De Rheezer Kamer biedt twee bed and breakfasts, waarvan een in de voormalige potstal, de andere in een loft (op het moment van schrijven nog in aanbouw). Je krijgt een zeer royaal en heerlijk ontbijt met streekproducten, dat zo uitgebreid is dat het ook als brunch kan dienen. 

2. Vakantiehuisje in de natuur

Hoe heerlijk is het om in alle rust te verblijven, midden in de natuur? Kies eens voor een leuk vakantiehuisje in het Vechtdal.

Wij zijn bijvoorbeeld fan van de huisjes van Hasselerhof. Het huisje Klein Paradijs ligt op een privé landgoed met reeën, eekhoorns, dassen en konijnen. Boszicht is een leuk boerderijhuisje. Het Atelier een voormalige kunstenaarswoning en de Riethof is een Scandinavisch huisje. Welke is jouw favoriet?

3. Tiny house in het Vechtdal

Is een huisje in de natuur, een knusse pipowagen of een ander vakantiehuisje waar je helemaal tot rust komt jouw ding? Ook aan dit type accommodatie geen gebrek in de regio. 

4. Kindvriendelijke vakantieparken in het Vechtdal

Met al dat moois is het geen wonder dat het Vechtdal ieder jaar een trekpleister is voor veel toeristen. De verscheidenheid aan accommodaties in het Vechtdal is groot. Er zijn campings en vakantieparken voor alle leeftijden. De ene camping richt zich op gezinnen met baby's en kleuters, de andere camping richt zich dan weer op gezinnen met tieners.

Bekijk nog meer bijzondere overnachtingen in het Vechtdal!

Meer leuke accommodaties

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!