Ga naar content

Reestdal

Wandelen in Drenthe - Op de grens van de provincies Drenthe en Overijssel stroomt de Reest. Het omliggende landschap is een oase van rust en nodigt uit tot prachtige wandelingen.

Mooiste plekken Reestdal

Wat ooit een bijna ontoegankelijk veengebied met moerassen moet zijn geweest, vormt tegenwoordig een idyllisch Hollands gebied, met groene weilanden en heggen, bomen en beekjes.

Natuur Reestdal
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Wat zijn de mooie plekjes om te zien in het Reestdal en hoe is het landschap? Waar kan je leuk overnachten tijdens een vakantie bij de Reest? Naturescanner beantwoordt je vragen!

1. De Reest

De Reest is een traag meanderend riviertje dat voor een groot deel de grens vormt tussen Drenthe en Overijssel. Het stroomt rustig tussen de stille weilanden en akkers die dit gebied nog zoveel heeft. Fotogeniek zijn zeker ook de statige boerderijen met rieten daken en de prachtige kastelen en landgoederen.

2. Ooievaars

Het Reestdal is een van de beste plekke voor ooievaars in Nederland. In het voorjaar zie je hier tientallen van deze vogels. In de velden rond de Reest, of hoog boven op het dak van een boerderij, in een ooievaarsnest op de schoorsteen. Pittoresker wordt het niet.

Ooievaars Reestdal
© Naturescanner
Deel op Pinterest

3. Boerderijen

Ik kan zo genieten van die mooie Nederlandse boerderijen. Komt dat omdat ik Belgische ben, ik weet het niet. Maar bij ons hebben we zulke mooie rieten daken bijna niet. Drenthe is letterlijk bezaaid met dit soort prachtige gebouwen. Donkerhouten schuren, kleine raampjes en lage deuren, ik vind dit zo mooi!

Wandelroute Reestdal

Rondwandeling vanaf de parkeerplaats bij Landgoed de Havixhorst. Wandel over stille bospaden en landweggetjes door het dal van de Reest. De meeste paden zijn onverhard. Honden mogen mee, mits aangelijnd.

Afstand: 16 km
Startpunt: Havixhorst, Schiphorsterweg 34-36, 7966AC De Schiphorst
OV
: Buslijn 592 (Meppel – De Wijk), halte Havixhorst

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!