Ga naar content

Hof van Salland Wellness Lodge

Tijdens de lockdown komen de muren soms op je af. Het is dan erg fijn om even enkele dagen weg te zijn van huis en te genieten van elkaar.

Een vakantiehuis in een leuke omgeving is dan de ideale oplossing! Ben jij ook toe aan een weekje Quality Time met elkaar, in een natuurrijke en afwisselende omgeving, dan bevelen we Hof van Salland aan. Dit luxe vakantiepark bevindt zich in Hellendoorn, in de Provincie Overijssel.

Review Vakantievilla

Wij verbleven in januari een weekend met 6 personen in de Wellness Lodge XXL. Wat een luxe! De vakantievilla is mooi en modern ingericht en gebouwd in duurzame materialen. Je merkt aan alles dat men kwaliteit hier hoog in het vaandel heeft staan. Dat is toch wel een verschil met vele andere vakantieparken, die onderdeel uitmaken van een groot leisure concern.

Kinderen voor haard
© Naturescanner
Deel op Pinterest

In de ruime woonkamer staat een grote bank met salontafel, een tv en gashaard. De luxe ingerichte open keuken is voorzien van alle gemakken en ook de slaapkamers zijn zeer goed uitgerust, met voldoende kasten en opbergruimte. Alles is netjes en voelt nog vrij nieuw aan. 

1. Wellness Lodge XXL

De Wellness Lodge XXL biedt ruimte voor 6 personen. Op aanvraag mag 1 huisdier mee. In de hele villa is vloerverwarming voorzien. Daarnaast beschikt ieder huis over wellness faciliteiten, zoals een douche met Sunshower en regendouche, een badkamer met whirpool en een ruime houten sauna.

Dit vond ik heerlijk, vooral omdat wij hier in de wintermaanden waren en het buiten erg koud was. Na een stevige dagwandeling van 14 km was het dus super fijn om te ontspannen in de opgietsauna. Ik verbleef hier eerder ook een keer in de zomer, en dan is weer lekker genieten op het terras, omringd door veel groen. Dus ook de overige maanden van het jaar ben je hier verzekerd van een prettig verblijf!

Opgietsauna
Deel op Pinterest

2. Restaurant de Hazelaer

Ons laatste verblijf bij Hof van Salland was tijdens de corona lockdown, het restaurant was dus dicht. Dit had men goed opgelost, met levering aan het vakantiehuisje. Voor het ontbijt had je keuze uit een complete ontbijtbox of losse etenswaren, voor de lunch een heerlijke salade. Bij het diner kon je kiezen uit soep, een ruim aanbod aan heerlijke hoofdgerechten en een aantal desserts.

3. Omgeving Hellendoorn

De natuur bij Hellendoorn is enorm afwisselend en dat maakt het tot een van mijn favoriete plekjes om er even een week tussen uit te zijn in Nederland. Het vakantiepark bevindt zich op de rand van het Vechtdal en Salland, waardoor diverse natuurgebieden snel bereikbaar zijn.

Bij het park kan je fietsen huren. De auto kan dus bij het vakantiehuis blijven staan! Met de fiets ben je in 10 minuten al bij Hancate, waarvandaan je verder kunt fietsen langs de rivier de Regge. Ook vertrekken hier vier mooie wandelroutes door het drassige moerasland rond de rivier. Neem je verrekijker maar mee, want tijdens het wandelen maak je kans op het zien van vele bijzondere vogelsoorten, incl. de ijsvogel. 

Deel op Pinterest

Iets verder naar het noorden, op amper 20 minuten fietsen vanaf de receptie, ligt de Lemelerberg, een fantastisch Natura 2000-gebied. Je kunt hier wandelen, mountainbiken en vogels spotten. Kinderen zijn gek op dit buitengebied, want het is hier lekker klauteren in het Speelbos en op de Dikke Steen, een enorme zwerfkei boven op de berg. 

Deel op Pinterest

Tijdens een vakantie met kinderen zijn ook Avonturenpark Hellendoorn en de Indoor speeltuin Ballorig in Nijverdal of Wijhe leuke dagbestedingen.

Wil jij er ook even tussen uit?

Adresgegevens

Hof van Salland
Knollenhaarweg 7
7447 PP Hellendoorn
www.hofvansalland.com

Receptie
© Naturescanner
Deel op Pinterest
Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!