Ga naar content

Wandelen in Steiermark

De regio Steiermark in Oostenrijk is een ideale vakantiebestemming om te voet te verkennen. Diverse meerdaagse wandelroutes en een legio aan kortere dagtochten en kleine wandelingen liggen verspreid over dit oostelijke deel van Oostenrijk. Vanaf de meeste wandelpaden geniet je van een schitterend uitzicht op de hoge bergtoppen.

Mooiste wandelroutes Steiermark

Wandel de 116 km lange Dachstein Tauern panoramaroute langs de rivier de Enns, de Dachstein wandelrondweg of volg de Via Natura, een natuurroute met NatuurLeesTuinen en NatuurLeesEilanden door het natuurpark Zirbitzkogel-Grebenzen. Zelfs een deel van de Europese wandelklassieker Via Alpina voert door Steiermark.
Nieuw is de route "Van gletsjer tot wijn" die dwars door het hele gebied voert. Wil je de ultieme adrenalinekick, wandel dan over de op 2.700 meter hoogte gelegen hangbrug of wandel over een glazen platform op 100 meter hoogte, de "Treppe ins Nichts".
Meer gedetailleerde informatie over mooie routes vind je in de vele wandelgidsen die verschenen zijn over de regio. De meeste zijn online te koop bij reisboekhandel De Zwerver.

Wandelvakantie Steiermark

Heb je geen zin om zelf alle mooiste routes uit te zoeken, kies dan voor een georganiseerde wandelvakantie. Reisorganisaties kennen het gebied en weten welke plekken of wandelroutes je echt niet mag missen. Heb je er plezier in om zelf een wandelvakantie in Stiermarken samen te stellen, dan hoef je alleen een overnachtingsplek te boeken. Kijk voor leuke huisjes eens bij Natuurhuisje.nl

Duurzaam reizen naar Steiermark

Groen op reis? Reis dan naar Graz met de trein (NS International).

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en de leukste aanbiedingen voor vakanties in de natuur!