Ga naar content

wAARDEvol reizen naar de Azoren

wAARDEvolle initiatieven op de Azoren

De natuur op de Azoren is zo mooi, dat moeten we beschermen en koesteren. Wil jij tijdens jouw reis naar de Azoren iets bijdragen aan de natuur en een waardevolle vakantie boeken? Kijk dan hieronder voor fijne tips.

1. Onderzoeksreis manta's met All for Nature Travel

Met haar heldere water en enorme biodiversiteit biedt Santa Maria fantastische duikspots. Op deze 8-daagse groepsreis Diving for Manta Conservation word je begeleid door de projectleider van Manta Catalog. Je duikt met haar mee als zij gegevens verzamelt over manta’s en andere duivelsroggen. Je maakt 10 duiken op verschillende duikspots. In de workshop over onderwaterfotografie leer je alles ook nog eens mooi vastleggen. Let op: deze reis is alleen geschikt voor duikers met zeer veel ervaring. Bekijk de mantareis bij All for Nature Travel.

wAARDEvol reizen Azoren
Deel op Pinterest

2. Verantwoord whale watchen

Walvissen spotten is een van de meest populaire activiteiten op de Azoren. Voordat je de oceaan op gaat met een willekeurige touroperator is het verstandig te checken hoe zij omgaan met dierenwelzijn. Over het algemeen zijn er op de Azoren strenge richtlijnen voor walvissafari's. Zo moet er een bepaalde afstand gehouden worden en mag er een maximaal aantal boten tegelijk rond de walvissen varen. Een touroperator die het goed aanpakt is Futurismo, waar wij zelf een tour bij boekten. Er gaat een bioloog mee die de walvissafari gebruikt voor onderzoek.

3. Compenseer jouw footprint

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!