Ga naar content

wAARDEvol reizen naar Portugal

wAARDEvolle projecten in Portugal

Hoe maak jij van jouw vakantie naar Portugal een waardevolle vakantie? Hoe zorg je dat je het land mooier achterlaat dan je het aantrof? Wij geven tips voor leuke duurzame bestemmingen en lokale projecten waarmee jij jouw reis vergroent.

1. Algarve genomineerd als duurzame bestemming

De populaire Portugese regio de Algarve zet zich actief in voor duurzaamheid en daarom werden zij in 2023 genomineerd in de categorie 'meest duurzame Europese bestemming' bij de World Travel Awards. 

Dankzij duurzame evenementen en projecten zoals het plaatsen van zonnepanelen voor bedrijven, herstellen van zeegrassoorten en het omzetten van zeewater in drinkwater zorgt de Algarve voor een mooiere wereld. Vier jij hier vakantie dan steun je de regio en kunnen zij meer doen voor een groenere toekomst.

Algarve duurzaam
Deel op Pinterest

De Algarve won uiteindelijk niet in de categorie meest duurzaam (het Schotse Edinburgh won), maar ze wonnen wel in de categorie beste strandbestemming van Europa! Ook niet verkeerd toch? Bekijk gelijk de mooiste stranden van de Algarve.

In 2024 lanceerde de Algarve een bewustwordingscampagne om het watertekort tegen te gaan, een groot probleem in de regio. Zo kunnen bedrijven een Save Water zegel verdienen door met oplossingen te komen tegen waterverspilling. Denk aan een waterbesparende douchekop of droogtebestendige planten in hotels. Ook de toeristen zelf worden aangemoedigd mee te denken met de campagne ''Be A Futourist, Save Water''. Reizigers worden hiermee aangemoedigd korter te douchen, handdoeken te hergebruiken, duurzame accommodaties te kiezen of andere inspanningen om water te besparen.

2. Compenseer je vlucht

Je kunt natuurlijk met de trein of auto naar Portugal reizen, maar mocht je per vliegtuig gaan kijk dan eens naar onderstaande vluchtcompensatie website.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!