Ga naar content

Paradores in Andalusië

"Staatshotels in oude kloosters en kastelen"

Tijdens een vakantie zijn we, vooral bij accommodaties, op zoek naar rust in een serene omgeving. Wie een bijzondere overnachting in Spanje zoekt, moet zeker deze tips eens bekijken.

Bijzonder overnachten in Andalusië

In Spanje kan je overnachten in bijzondere accommodaties, de zogenaamde Paradores. Dit zijn staatshotels op prachtige plekken. Steeds populairder is een rondreis langs paradores in Andalusië, waarbij je iedere nacht overnacht in een speciaal hotel.

Wat zijn Paradores?

Paradores zijn unieke, bijzondere hotels in Spanje, steeds gesitueerd in aparte accommodaties, veelal historische gebouwen, zoals kastelen, burchten en kloosters. In Portugal heeft men een gelijkwaardig iets, Pousadas. Sommige paradores bevinden zich zelfs in erkend Werelderfgoed of midden in een Nationaal Park, waardoor ze de enige mogelijkheid bieden om midden in deze bekende bezienswaardigheden te overnachten.

Paradores in Spanje

Verspreid over Spanje zijn er ongeveer 90 van dit soort paradores hotels, allen eigendom van de Spaanse Staat. Je overnacht relatief goedkoop in een prachtig kasteel of een oud paleis. Naast comfortabele en sfeervolle overnachtingen bieden de bijzondere hotels ook kwalitatieve, maar betaalbare restaurants, met streekgerechten en heerlijke Spaanse wijnen.

Paradores in Andalusië

In Andalusië zijn er 16 paradores: in Antequera, Arcos de la Frontera, Ayamonte, Cadiz, Carmona, Cazorla, Cordoba, Granada (in het Alhambra), Jaen, Malaga (2), Mazagon, Mojacar, Nerja, Ronda en in Ubeda. De bekendste parador van Andalusië bevindt zich in de tuinen van het Alhambra in Granada. Steeds meer mensen kiezen voor een rondreis langs paradores, waarbij ze met een huurauto elke dag een stukje verder rijden van de ene naar de andere parador.

Rondreis langs Paradores

Via diverse boekingssites kan je een overnachting in een Parador in Spanje regelen. Het is dus ook interessant om meerdere paradores te combineren tijdens één rondreis. Sommige reisorganisaties bieden rondreizen in Andalusië langs paradores, bekijk bijvoorbeeld eens deze Paradores rondreis Andalusië van AmbianceTravel. Een luxe manier om door Spanje te reizen.

Bekijk ook onze overige vakantietips Andalusië en reizen met overnachtingen in Paradores in andere delen van Spanje:

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!