Ga naar content

Rotsen in Tsjechië

We kunnen niet onvermeld laten dat de mooiste plekken in Tsjechië gekenmerkt worden door bizarre rotsen. Verschillende van de hieronder vernoemde regio's staan hierom bekend. Hele wouden van rotstorens, steil naast elkaar geplaatst door moeder natuur, met smalle doorgangen en kloven, vormen een labyrint in verscheidene natuurgebieden.

Om die reden is Tsjechië niet alleen voor wandelaars een eldorado, ook de klimmer komt hier aan zijn trekken.

Mooie rotsgebieden

Mooie rotsgebieden zijn Nationaal Natuurreservaat Adršpašsko-Teplické in Broumovsko, Cesky Raj en het Elbezandsteengebergte op de grens met Duitsland.

1. Adrspach en Teplice

In de regio Broumovsko, op de grens met Polen, liggen twee gebieden, gescheiden door een kloof. De rotsbossen die je hier vindt zijn erg indrukwekkend. Adrspach bevindt zich wat dichter bij de Poolse grens en wordt daardoor drukker bezocht. Als je een keuze moet maken tussen beide gebieden is Teplice wellicht wat interessanter. 

Naturescanner

2. Cesky Raj

Cesky Raj wordt ook wel het Boheems Paradijs genoemd, en een paradijsje is het zeker. Schitterende natuur, hoge rotsen en een centrale ligging maken het tot een must see in Tsjechië.

3. Boheems Zwitserland

In het oosten van Tsjechië, op de grens met Duitsland ligt het natuurgebied is Pravčická brána, met de grootste natuurlijke zandsteenbrug van Europa. Beklim de uitkijktoren op de hoogste top, de Děčínský Sněžník, bezoek de
sprookjesachtige Kamnitzklamm bij Hrensko of geniet van het uitzicht bij Jetřichovice. Het Elbezandsteengebergte is een schitterend gebied op de Duits-Tsjechische grens.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!