Ga naar content

Wat te zien in Lapland?

Zien in Lapland

Wat valt er allemaal te zien en te bekijken in Lapland? Dat hangt ervan af in welk land van Lapland je je bevindt. In Noorwegen en Zweden is de natuur woester en zie je meer bergen dan in Fins Lapland. Een overeenkomst hebben alle drie de landen echter. Het magische natuurverschijnsel de Aurora Borealis. oftewel het Noorderlicht of Poollicht, kun je in alle drie de landen bewonderen. In Fins Lapland is de kans bovendien erg groot dat je rendieren, elanden of lynxen tegenkomt. Bekijk ook inspiratie over wat te doen in Lapland. Op onze hoofdpagina vind je nog tal van leuke Lapland tips over wat te bekijken.

Afbeelding voor Noorderlicht reizen
Het noorderlicht of poollicht is een spektakel van de natuur! Groene, soms paarse, rode en gele slierten licht kleuren de donkere hemel boven...
Afbeelding voor Rendieren
Tips voor het zien van rendieren in Scandinavië. Wist je dat je op sommige plekken zelfs kunt wandelen met een rendier?
Afbeelding voor Ruka
In het Finse Ruka is in zomer en winter van alles te beleven. Wij verkenden Ruka onder de middernachtzon en geven je graag tips voor de leukste...
Afbeelding voor Salla
Salla, in the Middle of Nowhere. Bezoek de wildernis in deze prachtige Finse regio en geniet van de uitgestrekte natuur.
Afbeelding voor Taivalkoski
'Het land van de 4 nationale parken'. Ontdek de natuur in Taivalkoski, Noord-Finland en kom volledig tot rust in deze onontdekte regio.
Afbeelding voor Ivalo
Boven de Poolcirkel, in het noordelijke deel van Lapland, ligt het plaatsje Ivalo. Een fijne uitvalsbasis voor een vakantie in winters Finland.
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!