Ga naar content

Wandelen in Monteverde

Het Monteverde nevelwoud is bijzonder indrukwekkend; een wildernis met een ongekende biodiversiteit. Het 10.500 hectare grote natuurgebied werd onderverdeeld in acht ecologische gebieden met een grote rijkdom aan wilde dieren, waaronder 100 zoogdieren en 400 vogelsoorten. Het gebied kan makkelijk te voet verkend worden: er voeren tal van mooie paden en hiking trails door Monteverde.

Mooiste wandelroutes in Monteverde

Wat zijn de mooiste gebieden om te wandelen in Monteverde en wat zijn mooie trails? Naturescanner geeft je een overzicht van 4 mooie wandelroutes. Vertrekpunt van de meeste routes is het Park Office in het westen van het park.

1. Cloud Forest Trail

Lengte: 1,9 km. Hoogteverschil: 65 meter. Duur wandeling: 1,5 uur. Dit is een van de populairste wandelroutes in het park, die door het zuidelijke deel van Monteverde voert.

2. Road Trail

Lengte: 1,9 km. Hoogteverschil: 40 meter. Tijd: ongeveer 1u15. Dit open pad is zonniger en is meer geschikt om vogels en vlinders te zien.

3. Swamp Trail

Lengte: 1,6 km. Hoogteverschil: 40 meter. Tijd: ca. 1u15. Komt langs de Continental Divide in het oosten van Monteverde en leidt door een moerassig bos. Bijzondere plantensoorten, waaronder de enige conifeer in het woud.

4. River Trail

Lengte: 1,9 km. Hoogteverschil: 65 meter. Duur ca. 1,5 uur. Trail door het noordelijke deel van Monteverde. Neem ook de zijroute naar een waterval.

5. Chomogo Trail

Lengte: 1,8 km. Hoogteverschil: 150 meter. Deze route dwars door Monteverde heeft het grootste hoogteverschil en rijkt tot een hoogte van 1.680 meter. Tijdens de wandeling zie je talrijke plantensoorten, waaronder de heliconia. Deze planten zijn erg populair bij verschillende soorten kolibries. Ook eikenbomen en bamboe groeien veel langs deze trail.

6. Hanging Bridge (tip)

De hangbrug van Monteverde hangt op 100 meter hoogte en biedt een schitterend uitzicht op een muur van planten. Je kijkt over de toppen van de bomen en hoort de gekste junglegeluiden. Ook begeleide tours zijn mogelijk, wat best een aanrader is als je meer vogels wil spotten.

7. La Ventana

"La Ventana" of het "Raam" is een uitkijkpunt met een schitterend vergezicht.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!