Ga naar content

Reserva Forestal Fortuna

Panama is ideaal als je op zoek bent naar onontdekte natuur. Veel van deze plekjes zijn te vinden buiten de gebaande paden. Wij hebben diverse mooie plekken op een rij gezet, waar je geen drommen toeristen maar mooie natuurgebieden, rust en heel veel dieren vindt. 

Fortuna natuurreservaat

Het eerste gebied wat ik in de kijker zet is Reserva Forestal Fortuna. In het oosten van Panama, op de weg van Isla Bocas naar Boquete ligt dit unieke nevelwoud. Vanaf de toppen heb je uitzicht op de vallei en de Stille Oceaan. Bij helder weer zie je zelfs de vulkaan Baru. Het ligt op ongeveer 1300 meter, dus het kan best fris zijn. Neem dus wat warme kleren mee.

Wandelroutes

Door het gebied zijn verschillende wandelroutes. Vanaf hostel Lost and found loopt een mooie route over de flank van de berg naar de rivier.

Dieren en planten

In het gebied leven ruim 1900 verschillende planten en dieren. Zo kun je tijdens een wandeling de prachtige Violette Sabelvleugel Kolibrie tegenkomen.

Watervallen

In de omgeving zijn diverse watervallen en rivierkloven die je kunt bezoeken. Zo kun je naar Gualaca River Canyon waar je vanaf een paar meter hoogte de rivier in kunt springen. Of je bezoekt de 30 meter hoge Celestine waterval.

Overnachten

Als je in Reserva Forestal Fortuna wilt overnachten zijn er verschillende opties. Er zijn goedkopere hostels met dorms maar ook leuke cabanas of wat luxere hotels.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!