Ga naar content

IJsberen in Canada

Canada staat bekend om haar mooie natuur en rijke dierenwereld en ook de kans op het zien van grizzlyberen is hoog. Wie een nog uniekere ervaring wil opdoen en bijzondere dieren in hun natuurlijke omgeving wil spotten, die moet naar Churchill in Manitoba! De grootste populatie ijsberen ter wereld leeft in deze Canadese provincie. Wil je met eigen ogen de ijsberen in Canada te zien? Bekijk dan onze reistips en uitgebreide informatie over een reis naar Manitoba.

IJsberen in Canada zien

Wapusk national park, gelegen op 45 km van het moeilijk bereikbare plaatsje Churchill is de place to be om ijsberen te zien in Canada. Churchill is de uitvalsbasis van georganiseerde tours. De plaats bevindt zich aan de oevers van de Hudsonbaai, aan de 1400 kilometer lange kustlijn van Manitoba. Zodra de ijsberen in de omgeving zijn worden er excursies georganiseerd, met toendra buggies. Toeristen kunnen zo op een veilige manier tot zeer dicht bij de ijsberen komen. De beste tijd om deze wildlife reis in Canada te maken is oktober, begin november. Gedurende de rest van het jaar worden er wel boottochten en excursies georganiseerd om ijsberen te spotten, maar in deze maanden komen ze echt aan land. 

canada ijsberen
Deel op Pinterest

Reis naar Churchill

Sinds de jaren '80 is Churchill de plek om ijsberen te zien. Niet alleen ijsberen zijn interessant tijdens een natuurreis naar dit deel van Canada, de omgeving is bijzonder interessant voor ecotoerisme. Kust, taiga (boreaal woud) en toendra komen hier samen en hebben ieder hun eigen fauna en flora. Je kunt er ook andere bijzondere dieren zien.

Beluga's

In de zomer heeft het gebied een andere toeristische natuurattractie. In juli en augustus komen ieder jaar duizenden belugawalvissen om te kalveren in het warme(re) water van de Churchill rivier.

Vogels in Churchill

Churchill staat ook bekend als een goede bestemming voor een vogelreis. Jaarlijks van eind mei tot augustus komen honderden vogelaars van over de hele wereld naar dit afgelegen deel van Canada om foto's te maken van ruim 270 geregistreerde vogelsoorten binnen een straal van 40 km rond Churchill. Sneeuwuil, toendrazwaan, giervalk en Amerikaanse goudplevier zijn algemeen. Verder komen in het gebied kariboes in grote aantallen voor.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!