Ga naar content

Kanoën in Alaska

Tijdens een natuurreis in Alaska wil je genieten van de betoverend mooie natuur, het landschap, de dieren en de rust in deze noordelijke Staat. De ultieme kick is een reis waarbij je gaat kanoën in Alaska, op een van de meren of de zee.

Waar kajakken in Alaska?

Alaska is een grote Staat, met veel mooie meren en natuur. Er zijn dus verscheidene plekken waar je goed kunt kajakken of kanoën. Wij geven je alvast enkele tips.

1. Kajakken in Glacier Bay National Park

In het zuidoosten van Alaska bevindt zich het helderblauwe meer van Glacier Bay NP. Verscheidene gletsjertongen brokkelen af tot bizar gevormde ijsschotsen. Kajakken is een van de meest populaire activiteiten in Glacier Bay; toerboten van MV Spirit of Adventure droppen de liefhebbers op verschillende plaatsen in het park, zodat je overal kunt peddelen. De echte bikkels kajakken echter van Bartlett Cove naar de gletsjers van Muir Inlet, een tocht van ongeveer twee weken.

In de West Arm zogen jaarlijks duizenden zeehondjes hun jongen. De prachtige ijsblokken bieden helaas niet altijd bescherming tegen de door het water glijdende orka’s. De natuur in dit gebied van Alaska is prachtig: rivieren als de Wachusett Inlet banen zich een weg door het nationale park en beboste eilandjes contrasteren met het blauwe water.

2. Kanoën in Katmai National Park

Vaak wordt het kanoën in Alaska afgewisseld met wandelen. Een van de beste bestemmingen om deze twee activiteiten te combineren is het Katmai National Park. Dit gebied heeft een prachtige natuur en er leeft een groot aantal wilde dieren, waaronder de bruine Katmaiberen. Je kent vast de foto's van vissende beren, dat is in het Katmai NP. Met name de rijkdom aan zalm in de rivieren trekt de bruine beren. De beste tijd om dit te observeren is eind juli. Ook de moeite voor vogelaars!

3. Kanoën in Brooks Range

Een andere bestemming die we willen belichten om te kanoën in Alaska is de Brooks Range, waar kanoën eveneens afgewisseld wordt met wandelen. Vaar al kanoënd door het Gates of the Arctic National Park, over de Noatakrivier. In de kano geniet je van de omgeving: rustige valleien omringd door imponerende bergen. Ook bij deze reis staat de natuur in Alaska hoog in het vaandel: planten, bloemen, vogels, beren, alles krijgt aandacht.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!