Ga naar content

Dieren in Amerika

Natuur in de Verenigde Staten - Welke dieren leven er in Amerika? Wat zijn de beste gebieden om wildlife te spotten en welke soorten kan je waar zien? Tijdens een standaard rondreis langs de parken in Amerika zal je misschien niet heel veel fauna zien. Enkele mooie vogels, eekhoorns en misschien een slang of schorpioen. Maar bepaalde natuurparken hebben wel veel te bieden voor wildlife spotters. Wij delen graag onze ervaringen.

Dierengids Amerika

In onze online shop vind je tal van dierengidsen voor de verschillende gebieden en staten in Amerika: van een veldgids over alle reptielen tot een specifieke gids van Yellowstone National Park. Bekijk snel onze selectie veldgidsjes > dierengidsen Amerika.

Wildlife reis Amerika

Tips voor leuke gebieden om dieren te zien in het wild.

1. Beren in Alaska

Alaska is hét paradijs voor een wildlife reis in Amerika. Naast zwarte beren en grizzlyberen komen er vele andere dieren voor: kariboe, het Dalls schaap, elanden, grijze wolf, de wolverine, de lynx, de vos, de coyote en talrijke vogelsoorten.
Tips rondreis Alaska.

2. Walvissen in Amerika

Een van de meest majestueuze diersoorten om te zien in Amerika leeft niet op het vasteland, maar in de zee. Zowel bij de Atlantische als de Stille Oceaan kan je walvissen, orka's en dolfijnen spotten. Een van de populairste bestemmingen is Cape Cod bij de Oostkust.
Walvissen bij Cape Cod

3. Krokodillen en slangen in de Everglades

Everglades Nationaal Park is een van de beste wildlife gebieden in de Verenigde Staten. Hier kom je oog in oog te staan met talrijke dieren, zeker als je vroeg in de ochtend op pad gaat. Wil je meer diersoorten zien, ga dan op pad met een wildlife ranger: deze weet precies welke dieren zich waar schuilhouden op welk tijdstip van de dag.
Everglades in Amerika

Beste wildlife gebieden USA
Deel op Pinterest

4. Snorkelen met zeekoeien in Florida

Misschien wel de meest bijzondere wildlife experience in Amerika. In Crystal River kan je heel goed manatees, beter bekend als zeekoeien, zien. Deze imposante beesten zijn erg rustig en komen graag een kijkje nemen als er bezoekers zijn. Riksja Amerika biedt een bouwsteen aan waarbij je met een boot gaat varen in het gebied van de zeekoeien. De gids weet precies waar de dieren zich vaak bevinden en wanneer hij ze gevonden heeft, mag je met een snorkel het water in! 

5. Wildlife paradijs Yellowstone

Yellowstone is een van de beste plekken om dieren in Amerika te zien: zowel grote zoogdieren als de Amerikaanse bizon en de grizzlybeer als kleine dieren, waaronder bevers, wezels en dassen, komen hier veelvuldig voor. Ook vogelspotters en vissers komen hier niets tekort.
Yellowstone in Amerika

Yellowstone
Deel op Pinterest

Zelf op reis naar Amerika? Op NatureScanner vind je alle informatie en inspiratie voor natuurreizen en actieve rondreizen. Van een wandelvakantie tot een fly and drive. 

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!