Ga naar content

Zeekajakken

Zeekajakken, dat is toch weer iets anders dan op een rivier kajakken. Kajakken op zee is een stuk pittiger dan op een rivier, maar vaak wordt het als activiteit aangeboden in landen met rustig zeewater.

Mooiste bestemmingen voor zeekajakken

Zowel in Europa als op verre bestemmingen kan je zeekajakken. Vaak wordt dit als losse excursies of bouwstenen aangeboden.

Zeekajakken in Europa

In Europa zijn vooral de bestemmingen in de Middellandse Zee populair om te zeekajakken. Bij Corsica en Sicilië en bij de Lycische kust in Turkije bijvoorbeeld.
Toch is bijvoorbeeld ook Scandinavië een prima bestemming voor een kajaktocht op zee. Bekijk bijvoorbeeld eens de excursies van Get Your Guide in Tromso in Noorwegen: zij bieden een tocht onder begeleiding van een gids.

Zeekajakken buiten Europa

Ook in verre landen kan je vaak excursies of tours boeken om te zeekajakken. Meestal duren deze een dagdeel of een hele dag. Denk bijvoorbeeld aan het Abel Tasman National Park in het noorden van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Ook de kusten van Noord-Amerika, bij Canada en het noordwesten van de VS zijn populaire en bijzonder mooie bestemmingen om te zeekajakken. Lees meer over zeekajakken in Canada.
Een van de leukste activiteiten is kajakken in Alaska, omdat je er zeer veel dieren kunt spotten.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Feedback geven