Ga naar content

Surfen in Chili

Chili is een prachtig land voor een natuurvakantie en biedt bovendien een kust van 6.435 km. Van noord naar zuid vind je verschillende klimaatzones. Geen reis naar Chili dus zonder enkele dagen aan de kust te verblijven. Van Arica in het uiterste noorden van Chili tot Punta Arenas in het zuiden grenst de kust aan de Stille Oceaan. 

Van overal ter wereld komen surfers hierheen om de woeste golven te trotseren waar Chili om bekend staat. Daar waar zandstranden aanwezig zijn, zijn de golven uitermate geschikt om te surfen. Tussen de natuurparadijsjes in liggen vredige vissersdorpjes en enkele historische Chileense steden. Vina del Mar is de bekendste badplaats van Chili.

Surfvakantie Chili

Surfers van elk niveau kunnen in dit uitgestrekte land hun hart ophalen en je hebt er beachbreak, pointbreak en reef golven. Iedereen kan er surfen, van beginners tot ervaren surfers. Het hele jaar door kan je surfen, vooral in het noordelijke deel van het land, waar het klimaat het hele jaar door ideaal is, ook in de winter. Het water in het noorden is zeer warm, dus ook andere gezinsleden die geen zin hebben in surfen, kunnen genieten van zon en strand.

In het midden van Chili vind je ook prachtige surfstranden. Het is er wel kouder en soms maakt de regen het onmogelijk om de golven te berijden. Het water is kouder, maar de golven zijn hoger.

Beste plekken om te surfen in Chili

Noorden: Arica, Iquique, Antofagasta, La Serena, Pichidangui, Paaseiland (alleen ervaren surfers).
Midden: Reñaca, Pichilemu (de populairste bestemming).
Zuiden: Lebu.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!