Ga naar content

Pailon del Diablo

Baños - Tijdens de voorbereidingen van onze reis naar Ecuador hadden we al wel foto's gezien van deze waterval, maar het had niet heel veel indruk gemaakt. Gelukkig hebben we toch de moeite genomen om te stoppen bij de Cascada Pailón del Diablo, want het was een fantastisch mooie plek! Ik zou zelfs zeggen één van de hoogtepunten om te zien in Ecuador.

Toeristische attractie

Laten we vooropstellen dat de Pailon del Diablo een druk bezochte toeristische bezienswaardigheid is. De meeste toeristen die enkele dagen in Baños verblijven brengen een bezoek aan de waterval. Maar laat je hier niet door afschrikken, een bezoek loont echt de moeite. De toegang ligt tussen de vierde en vijfde tunnel vanaf Baños. Op de parkeerplaats kan je nog wat eten en drinken of zelfs een poncho tegen het opspattende water inslaan. Vanaf de parkeerplaats is het een hele afdaling naar de verschillende uitzichtpunten. Neem dus minimaal 2 uur de tijd om de waterval te bezichtigen.

Onze overnachtingstip

Uitzichtpunten Pailón del Diablo

Ongeveer halverwege het wandelpad naar de waterval is een barretje (en splitsing van de weg), waar je 1 of 2 dollar entree moet betalen. Neem eerst het linkerpad omhoog. Dit voert naar diverse uitkijkpunten dicht bij de waterval. De paden zijn voor iedereen toegankelijk. Op een bepaald punt kan je een steile trap naar beneden wandelen, waar je een flinke dosis water kan verwachten. Bescherm de camera's, want je wordt gegarandeerd nat, heel nat!

Een ander trappetje voert naar boven. Dit is voor de avontuurlijke én soepele toerist. Klauter en klim door nauwe doorgangen om bij het volgende uitkijkpunt te komen. Dit was bijzonder leuk! 

Lekker klimmen
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Wanneer je - goed nat - terugkeert naar het barretje kan je daar eerst een lekker sapje drinken, alvorens je de hangbrug neemt naar het andere uitkijkpunt. Mits je niet te veel hoogtevrees hebt uiteraard, want de brug kan flink wiebelen. Aan de overkant kan je nog enkele mooie foto's nemen vooraleer je aan de terugweg naar de parkeerplaats begint. Onderweg kan je eventueel nog een gebakken boktorlarve eten, (of toch maar een van de fruitcocktails?) die worden aangeboden. 

Brug Pailon del Diablo
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Fietsen langs watervallen

Wij reden de route van Baños naar Puyo met onze huurauto. Maar we zagen heel veel mensen op de fiets. In Baños kan je fietsen of mountainbikes huren en dan de route langs de watervallen rijden! 

Tips voor groepsreizen

Leuk om mee te nemen!

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!