Ga naar content

Actieve vakantie Frankrijk

Frankrijk is het land van 1001 landschappen. De natuur van noord naar zuid varieert enorm en in ieder gebied zijn er verschillende mogelijkheden om actief te genieten van het outdoor leven en de gezonde buitenlucht. Bepaal welk gebied je wilt verkennen tijdens een actieve vakantie in Frankrijk of maak een keuze aan de hand van de activiteiten die je wilt doen.

Types actieve vakantie in Frankrijk

De mogelijkheden voor een actieve vakantie in Frankrijk zijn eindeloos. Je kan met eigen vervoer eropuit naar de bestemming van jouw keuze, kiezen voor een georganiseerde avontuurlijke vakantie of vanuit een bepaalde camping of vakantiehuis allerlei activiteiten ondernemen. Waar begin je om te bepalen wat voor actieve vakantie in Frankrijk je wil boeken?

1. Zoek op bestemming

Wil je een keuze maken aan de hand van mooie outdoor bestemmingen, lees dan onze tips per gebied in Frankrijk. Je kunt lekker actief zijn in de Franse Alpen, waar hoge bergen en frisse buitenlucht ieder wat wils bieden. Ook de Pyreneeën zijn een bergvakantie bestemming, ideaal om te fietsen of te wandelen.
Bekijk alle Franse streken.

2. Zoek op activiteit

Canyoning, fietsen, wandelen, kajakken, zwemmen, surfen, het kan allemaal in Frankrijk. Hou je van een bepaalde sport, dan kies je misschien liever een bestemming aan de hand van de mogelijkheden.
- Op twee wielen? Bekijk onze tips om te fietsen in Frankrijk.
- Liever te voet? Lees dan meer over wandelen in Frankrijk.
- Actief bij de Atlantische Oceaan: leer surfen in Frankrijk.
- Actieve vakanties in de bergen in Frankrijk.
- Meer tips over wat te doen in Frankrijk.

Gave actieve reizen vind je bij:

Hou je van avontuurlijke vakanties in de winter, bekijk dan onze tips voor een wintervakantie in Frankrijk.

3. Gezinsvakantie in Frankrijk

Tijdens een vakantie met de kinderen wil je misschien ook actief zijn, maar op een andere manier. Wat dacht je bijvoorbeeld van snorkelen in de Middellandse Zee? Of kajakken op de Ardèche of de Drome? De kinderen kunnen er ook heerlijk zwemmen in het water van de rivier. Bekijk onze tips voor een actieve vakantie met de kinderen in Frankrijk.

4. Excursies in Frankrijk

Van een fietstocht in Parijs tot duiken in de Middellandse Zee, er zijn eindeloos veel leuke excursies om te doen in Frankrijk. Kijk eens bij Manawa of Get Your Guide.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!