Ga naar content

Wintersport in Frankrijk

Wintersport in Frankrijk is en blijft geweldig! De bergen zijn hier in de winter bedekt met een schitterende laag heldere witte sneeuw. Bijna nergens in Europa ben je zo goed verzekerd van sneeuw als in Frankrijk en een vakantie staat hier altijd garant voor gezelligheid. Een strakke blauwe lucht en een warm winterzonnetje maken het plaatje compleet, zodat jij op de ski's van dit schitterende landschap kunt genieten.

Beste wintersportgebieden Frankrijk

Frankrijk is een van de populaire wintersportlanden in Europa en heeft meerdere grote wintersportgebieden in de Pyreneeën en de Franse Alpen. Maar ook de Ardennen die tot in Frankrijk doorlopen is een prima wintersportbestemming, met iets minder sneeuwzekerheid. Wil je in de winter een weekje op wintersport naar Frankrijk? Kijk dan of je een leuke aanbieding of wintersportvakantie vindt. Bekende aanbieder van skivakanties in Frankrijk:

TUI.nl groot aantal aanbiedingen voor skivakanties in Frankrijk.

1. Skiën in de Alpen

Populairder dan eender welk ander skigebied in Frankrijk zijn de Alpen. Wintersport in de Alpen is voor beginners en geoefenden een must: er zijn tal van mooie pistes en prachtige wintersportoorden. Leuk voor het hele gezin en ook voor familieleden die niet zo houden van skiën zijn er altijd tal van leuke activiteiten te beleven.

Alpen wintersport
© Naturescanner Naomi
Deel op Pinterest

Portes du Soleil

Een van de bekendste en grootste skigebieden in Frankrijk is Les Portes du Soleil, op de grens met Zwitserland. Een leuke uitvalsbasis zijn de duurzame dorpen Avoriaz en Morzine. Bekijk Mirre's tips over winter in Avoriaz en wintersport in Morzine. Ook de dorpen Châtel en Les Gets zijn leuke plekken voor wintersport in Les Portes du Soleil.

© Naturescanner Sander
Deel op Pinterest

Denk ook eens aan het kleinschalige resort van La Rosière of wintersport in mondain Méribel. Onze collega's gingen skiën in verschillende van deze gebieden en wijzen jullie graag de weg naar de leukste plekken en activiteiten in deze regio's. 

2. Wintersport in de Pyreneeën

De Pyreneeën vormen een schitterend wintersportgebied in Frankrijk. Zowel in de Franse als de Spaanse Pyreneeën zijn er eindeloos leuke skipistes. Bekende skipistes vind je in Saint-Lary-Soulan (pistes tot op 2.500 m hoogte) en Tourmalet (2 wintersport oorden rond de Col van de Tour de France). Avontuurlijke snowboarders wagen zich aan de Pic du Midi de Bigorre (2.877m). 

Wintersport Tourmalet
Deel op Pinterest

Een van de favoriete dorpen voor wintersporters die ook van natuur houden is Val d’Azun in Frankrijk; dit dorp heeft zijn charme weten te behouden en er zijn vele gezellige hotels, vakantiehuizen of gites in een natuurrijke omgeving. 

Wie het wat rustiger wil houden kan oefenen op ruim 1000 km aan langlaufpistes in de Pyreneeën. In de meeste skigebieden vind je ook kuuroorden en wellness centra.

3. Wintersport in de Vogezen

De Vogezen is een goede bestemming voor beginnende wintersporters. Het is dicht bij huis, de regio ligt op ca. 450 km van Maastricht. De pistes zijn een stuk minder druk dan in de Alpen of de Pyreneeën en zijn ideaal om te leren skiën. Er zijn ook moeilijkere pistes voor de meer ervaren skiërs in het gezin.

Zelf op wintersport

Vergeet niet om je goed te verzekeren. De NKBV (Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging) heeft een goed dekkende reisverzekering. Deze dekt zowel on- als off-piste. Bekijk onze tips voor leuke georganiseerde wintervakanties of stel je eigen reis samen.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!