Ga naar content

Surfen in Frankrijk

Vakantietips FrankrijkSurfen in Frankrijk wint aan populariteit. De beste surfgebieden van Frankrijk bevinden zich aan de kant van de Atlantische Oceaan. Aan deze Franse kust worden dan ook tal van leuke surfkampen voor jongeren georganiseerd.

Surfvakantie Frankrijk

In Frankrijk surfen kan je prima zelf regelen. Op gebied van georganiseerde surfvakanties vind je voornamelijk surfkampen voor jongeren. Jongeren van 16 tot 25 jaar kunnen deelnemen aan surfvakanties in Frankrijk en dolle pret beleven. Onder begeleiding van professionele surfleraren leer je de knepen van het surfen. Maak kennis met de andere jongeren uit je groep en beleef een leuke en actieve vakantie bij de Franse kust. 

Maar ook voor andere leeftijdscategorieën zijn er georganiseerde surfvakanties, bijvoorbeeld in Seignosse in Frankrijk. Tijdens een surfvakantie verblijf je in een mooie villa en de hele vakantie staat in het teken van zon, zee en strand.

Mooiste surfbestemmingen Frankrijk

Wat zijn de beste surfplekken in Frankrijk? De meeste goede surfbestemmingen bevinden zich aan de Côte d'Argent, bij de Atlantische Kust, het gebied tussen Soulac-sur Mer en Biarritz. Voor surfen hoef je dus niet naar de Middellandse Zee, waar het water een stuk rustiger is.

1. Carcans plage

De meest noordelijke surfbestemming, in de Landes du Médoc. Bekend om de vele wateractiviteiten en een paradijs voor surfers!

2. Surfen in Biscarrosse

Een heerlijk strand, tussen Carcans en Mimizan. Biscarrosse heeft een strand van 4 kilometer lang. In deze omgeving heb je ook een aantal heerlijke (zwem)meren.

3. Surfen in Mimizan

Mimizan is een plaats bij de Frans-Atlantische Kust, tussen Bordeaux en Biarritz. Prachtige zandstranden, groene natuur en een bruisend dorp bepalen de sfeer in Mimizan. Een topbestemming om te surfen in Frankrijk!

4. Surfen in Moliets-et-Maâ

Moliets is een plaats in de Landes, iets zuidelijker dan Mimizan. In het dorp heerst een levendige vakantiesfeer, met vele barretjes. De beachbreaks zijn hier van wereldklasse. De goede golven en het mooie strand hebben het tot een surfwalhalla gemaakt. Naast surfen kan je er ook prima golfen.

5. Vieux-Boucau-les-Bains

Nog zuidelijker ligt Vieux-Boucau, een bijzondere surflocatie. Een zeer mooi zandstrand en goede golven zijn er aanwezig net als in andere plaatsen bij de Frans-Atlantische kust. Maar er is hier ook een mooie lagune, waar je watersporten kan beoefenen. Het Brunotti Beachcamp is één van de leukste surfcamps aan de Franse kust.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!