Ga naar content

Wijnreis Frankrijk

Wie houdt van lekker eten en natuur, die moet zeker eens een wijnreis in Frankrijk maken. Tijdens zo'n reis verken je al fietsend of wandelend de wijnvelden en hun vaak idyllische omgeving en leer je van alles over de wijncultuur in Frankrijk. Kleine wijnboeren lichten een en ander toe onder het genot van een glas en je leert meer over de wijn en het leven van de mensen in de streek. Bij de maaltijden hoort uiteraard een goed glas wijn!

Belangrijkste wijngebieden in Frankrijk

De belangrijkste en mooiste wijngebieden in Frankrijk zijn Beaujolais, Bordeaux, Bourgogne, de Champagnestreek, Charentes, het eiland Corsica, Côtes de Gascogne, de Côtes du Rhône, de Elzas, de Jura-Savoie, Languedoc-Roussillon, het Loiredal, de Provence en het zuidwesten van Frankrijk.

Bordeaux is het grootste gebied met kwalitatieve wijn ter wereld, met een ongekend aantal châteaux. Wil je weten welke châteaux je niet mag missen tijdens een reis, dan kan je best kiezen voor een georganiseerde wijnreis: je bent er dan zeker van dat je de hoogtepunten niet mist. Het is uiteraard ook mogelijk om verschillende wijngebieden in Frankrijk te combineren tijdens een reis. Het is dan leuk om compleet verschillende streken uit te zoeken, zoals een combinatie van de Champagne, de Bourgogne en de Elzas.

Beste wijn Frankrijk

Wat is nou eigenlijk de beste Franse wijn? Voor de meeste wijnkenners is de Pomerol in de Bordeaux de beste wijn van Frankrijk. De Pétrus is de bekendste én ook duurste wijn van deze regio.

Wijnreis Frankrijk boeken

Reisorganisaties zoals SNP, bieden diverse mooie wijnreizen naar de mooiste wijngebieden van Frankrijk. Individueel of in groep wandel je langs wijngaarden in een van de bekende wijngebieden en maak je kennis met de wijnboeren. En er is uiteraard voldoende tijd om te genieten van de prachtige omgeving onder het genot van een wijntje. Bekijk zeker onze tips voor mooie wijnreizen in Frankrijk.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!