Ga naar content

Vogels in Marokko

Marokko heeft meer te bieden dan haar mystieke cultuur. De woestijnen en de bergen zijn een uitstekende uitvalsbasis voor een natuurreis en de vele vogels in Marokko maken het ook tot een interessant land voor een vogelreis. In de oases, wadi's en laaggelegen valleien zie je tal van trekvogels, endemische soorten als de woestijnmus en andere woestijnvogels. Bij de kust wemelt het van de watervogels.

Vogels in Marokko

Vooral in het voorjaar is Marokko een ideale reisbestemming voor liefhebbers van vogels. Zowel bij de kust als in de woestijn zijn er tal van trekvogels te observeren. Bijeneters, boerenzwaluwen, meeuwen en sterns, heremietibissen, roodborsttapuiten en de diadeemroodstaart. Een goed vertrekpunt voor een vogelreis naar Marokko is Marrakech.

Geniet eerst enkele dagen van het lekkere eten en de bijzondere cultuur in deze stad en vervolg je vakantie met een reis door de Hoge Atlas.

In de nog met sneeuw bedekte bergen rond Oukaimeden heb je kans op het spotten van bergvinken, Atlasstrandleeuweriken, rotsmussen, Alpenkraaien en tapuiten. In lager gelegen gebieden, zoals de Ourikavallei leven vogelsoorten als diadeemroodstaarten en Atlasvinken.

1. Vogels in de woestijn in Marokko

Ook de Marokkaanse woestijn en de prachtige oases beloven een groot aantal vogels, zoals bijeneters, klapeksters, woestijnvinken, woestijnleeuweriken en lannervalken. De woestijn is best te bereizen met een 4WD. Onder meer bij de wadi's en in de buurt van kamelen vind je woestijnvogels. In het begin van het jaar is de woestijnbegroeiing (woestijnplanten en palmbomen) een welverdiende stopplaats voor trekvogels.

2. Watervogels in Marokko

Ook water trekt tal van wadvogels en watervogels. Bij Merzouga bijvoorbeeld, waar zich in het voorjaar een meer vormt, of bij de Taliouline rivier. Aan de kust wemelt het van de steltlopers, sterns en meeuwen. De riviermondingen van de Souss en Tamri zijn de badplaats voor een groot aantal vogels als marmereenden, aalscholvers, sterns en ibissen. Boven het water vliegen zwaluwen, in het riet bij de oevers verschuilen reigers zich.

Vogelreis Marokko

Je kan een vogelreis naar Marokko prima zelf regelen, maar onder begeleiding van een gids leer je veel meer over de vogels en het fotograferen ervan. Reistip: Vogelreis Marokko SNP

Lees meer over een natuurreis Marokko

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!