Ga naar content

Hazyview in Zuid-Afrika

Mooiste plekken Zuid-Afrika - Wie de Noordoostelijke kant van Zuid-Afrika bezoekt, de kant waar Kruger Park en Swaziland zich bevinden, kan niet om - het in eerste instantie vermoedelijk onbekende - Hazyview heen.

Hazyview: je kunt er niet omheen

Hazyview ligt net buiten Krugerpark, aan de zuidkant, dankt zijn naam aan de laaghangende mist die hier opkomt als de temperatuur stijgt - en bovenal is het de startplaats om de Panoramaroute te rijden, met wereldwijd bekende bezienswaardigheden als Blyde River Canyon, God's Window en de Three Rondavels.

Mooiste plekken rond Hazyview

Hazyview ligt op de populaire route van Kruger Park in het noorden van Zuid-Afrika, naar het zuiden, via het fascinerende koninkrijk Swaziland. De meeste mensen reizen daarna door naar het 'nijlpaard' stadje St. Lucia, aan de rand van het St Lucia Wetlands Park en niet ver van het big five game resort Hluhluwe-Imfolozi. En vandaar eventueel nog verder naar het zuiden, naar de rustige en mooie kust bij Sodwana, de beste duik- en snorkelbestemming van Zuid-Afrika, ook nog eens vlakbij het iMimangaliso Wetland Park. Voor natuurliefhebbers een ideale route.

Vanuit Hazyview, al dan niet met stops in Krugerpark naar het noorden kan ook, naar 'zwart' Afrika, met Louis Trichardt als belangrijkste stad. Kleine plaatsjes, pure, lokale markten en nauwelijks toeristen - dé bestemming voor mensen die het Afrikaanse Zuid-Afrika willen leren kennen.

1. Magische natuur bij Hazyview

Als plaatsje stelt Hazyview niet zoveel voor. Niettemin wordt het ook wel een subtropisch paradijsje in de provincie Mpmulanga genoemd. De natuur is er magisch en plaatsen in de buurt als Graskop en het goudmijnstadje Pilgrims Rest - wel toeristisch maar weer niet op een vervelende manier - zorgen voor een gevarieerd aanbod aan 'dingen om te doen'.

2. Uitvalsbasis Kruger

Wie niet in Kruger Park wil slapen - bijvoorbeeld omdat het malariagebied is - kan ook een extra nacht in Hazyview boeken en een dag plannen om zelf met de auto dit immense wildreservaat (grootste van Afrika) te bezoeken. De malariamug brengt alleen na zonsondergang besmettingsgevaar, dus als je zorgt dat je voor die tijd weer in je acco - ze zijn er in vele soorten en maten - in Hazyview aan een glas Zuidafrikaanse wijn zit, hoef je geen vervelende tabletten te slikken. De Phabenigate bevindt zich op luttele kilometers van Hazyview. Ook met eigen vervoer is de kans zeer groot dat je een enorme hoeveelheid wild tegenkomt: giraffen, olifanten, neushoorns, buffels, talloze kuddes antilopensoorten en wie weet leeuwen.

3. Panoramaroute

Maar Hazyview is, zoals gezegd, vooral vertrekpunt voor de Panoramaroute. Voor velen is de Blyde River hier een hoogtepunt. Blyde River Canyon wordt ook wel de Zuid-Afrikaanse variant van de Grand Canyon genoemd. De kloof, op z'n Zuidafrikaans Blyde Rivierpoort, is ruim 25 kilometer lang en maar liefst 28 meter diep. De canyon werd in rood zandsteen uitgesleten door de rivier de Blyde. Het zandsteen in combinatie met de zon kan zorgen voor spectaculaire kleuren.

De Panorama route volgt grotendeels de R532 door de Blyde River Canyon en voert vanuit Graskop naar watervallen, het uitzichtpunt God’s Window, Bourke’s Luck Potholes (indrukwekkende kolkgaten die door de rivieren Blyde en Treur zijn uitgeslepen) en de rotsformatie Drie Rondavels. Neem de tijd, want je wilt voortdurend stoppen om te kijken, genieten en fotograferen. De Drie Rondavels heten zo omdat ze lijken op Rondavels, de ronde hutten waarin de lokale bevolking woonde: heel wat accommodaties gebruiken deze vorm overigens nu om hun hotelkamers in onder te brengen.

4. Activiteiten in Hazyview

Vanuit Hazyview worden tal van excursies en tours in de omgeving georganiseerd. Privé-safari's en excursies naar alle hoogtepunten in de omgeving. Je kan er raften, white water tuben, paardrijden, mountainbiken, met quads rijden, hiken, abseilen enz. Een echt walhalla voor de actieve reiziger!
Bekijk en boek leuke excursies vanuit Hazyview op Get Your Guide!
Bekijk de TOP 10 mooiste lodges in Hazyview op Booking.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van René Brouwer
Geschreven door
René Brouwer
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!