Ga naar content

Vogels bij Kololo (Zuid-Afrika)

Het heerlijke van Afrikaanse bushbestemmingen is dat je gewoon voor de deur kan gaan zitten om te genieten van allerlei vogelsoorten.

Vogels in Kololo Game Reserve

Rond de lodge in het Kololo Game Reserve zijn geregeld eksterbabbelaars te zien, mooie bonte vogels die vaak in een luidruchtige troep door de boomtoppen trekken. Lager bij de grond natuurlijk allerlei glansspreeuwen en honingzuigers maar ook de Gorgeous Bushshrike. Voor deze bijzondere vogel moet je even de savanne op, goed luisteren naar vreemde, heldere geluiden en dan stil staan. In het Nederlands noemen we het een Vierkleurige Bosklauwier maar in tegenstelling tot onze klauwieren gaat deze nooit op maar altijd in een struik zitten. 

Kijk ook goed in de bomen rond de gebouwen; Kaapse Oehoe of kleinere uilensoorten gebruiken deze soms als slaapplaats. 's Avonds worden ze actief samen met een aantal, moeilijk te onderscheiden Nachtzwaluwen. Kololo werkt samen in een keten van vier Limpopo lodges, Leshiba, Madi a Thavha Mountain Lodge en de Mopane Bush Lodge. Zeer aan te bevelen voor een kennismaking met vogels van het Hoogveld.

Lees meer over Kololo Game Reserve

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!