Ga naar content

Noord-Korea natuur

Noord-Korea is op zijn minst gezegd een bijzonder land voor een reis. Toch zie je steeds meer toerisme; de eerste aanbieders van rondreizen naar Noord-Korea zijn er al, zie onze tips voor een groepsreis of individuele rondreis hieronder. Wij nemen je mee in een overzicht van bezienswaardigheden, hoogtepunten op gebied van cultuur en natuur in Noord-Korea.

Natuur Noord-Korea

Hoe is de natuur in Noord-Korea? De mooiste natuur in Noord-Korea zijn de bergen: het Myohyang gebergte in het noordwesten, en de Kumgangsan in het zuidoosten van het land. Het strand Hamhung is nog maar sinds kort open voor buitenlandse toeristen.

Mooiste plekken in Noord-Korea

Wat zijn de bezienswaardigheden in Noord-Korea? Zijn er ook mooie plekken? Tijdens een rondreis in Noord-Korea zijn vooral de mysterieuze, vreemde sfeer, de socialistische afbeeldingen, fabrieken en coöperatieve boerderijen die indruk op je zullen maken. Bezoek indien mogelijk ook het platteland rond Sariwon en Haeju, recent geopend voor het buitenlands publiek. Andere hoogtepunten tijdens een reis naar Noord-Korea zijn:

1. Koguryo-graven

Graftombes uit het Koguryo-tijdperk. De graven, die tevens op de UNESCO werelderfgoedlijst staan, zijn honderden jaren oud en de enige restanten van de Koguryo cultuur.

2. Myohyang-san berg

De Myohyang staat vooral bekend om de Pohyonsa tempel. In de omgeving vind je echter ook mooie natuur.

3. Panmunjom

Deze plaats bevindt zich op de grens van Noord-Korea en Zuid-Korea. Diplomaten kwamen hier recent bij elkaar om te onderhandelen. Om er te komen heb je speciale toestemming nodig, wat te regelen is via een reisorganisatie.

4. Pyongyang

De hoofdstad van Noord-Korea kan en mag je niet missen tijdens een reis naar Noord-Korea. De mysterieuze cultuur en geschiedenis zullen iedere toerist intrigeren. Het Kim Il Sung plein, het standbeeld van Kim Il Sung op de Mansuheuvel, en de triomfboog zijn bekende bezienswaardigheden van Pyongyang. Ook bijzonder zijn de fraaie metrostations van Pyongyang, net zo bijzonder als de metrostations in Rusland.

5. Arirang Mass Games

Grootste festival van Noord-Korea, dat ieder jaar in oktober in Pyongyang plaatsvindt. Ruim 100.000 mensen nemen deel aan de Mass Games, een imponerend "feest".

6. Afsluitdijk van Nampo

De Deltawerken van Nampo of Grote Afsluitdijk, een imposant bouwwerk, is ongeveer acht km lang. Een voorbeeld van het harde werken van de Noord-Koreanen.

7. Mount Kuwol

Aan de overzijde van de Nampo Deltawerken bevindt zich het mooie gebied van Mount Kuwol. De natuur in het zuidwesten van Noord-Korea is bijzonder kleurrijk; in de lente is er de bloesem, in de herfst kleuren de bergen zich in warme herfstkleuren.

8. Wonsan

Aan de oostkust bevinden zich mooie zandstranden. Wonsan ligt op ongeveer 4 uur rijden van Pyongyang. Er komen hier nog slechts weinig westerse toeristen. Wonsan is tevens de uitvalsbasis voor het zuidelijker gelegen Kumgang gebergte.

9. Kumgang gebergte

De Kumgang berg is een van de mooiste plekken in Noord-Korea. De natuur is hier overweldigend mooi: tussen de grillige grijze bergen liggen glasheldere meren en vallen mooie watervallen over de rotswanden, zoals de Kuryong waterval en het Samilmeer.

Reis Noord-Korea

Door de geslotenheid en dictatuur van Noord-Korea worden er nog niet veel reizen georganiseerd naar dit land. Toch zijn er al enkele manieren om een reis te boeken. Bekijk de beste reisaanbieders voor een groepsreis of privé rondreis in Noord-Korea.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!