Ga naar content

Veilige bestemmingen in Europa

De afgelopen jaren is er heel wat gebeurd in Europa. Het vluchtelingenprobleem en verschillende terroristische aanslagen geven heel wat onzekerheid over vakantiebestemmingen in Europa. Wat is een veilig land om te reizen in Europa? Niets is zeker, er kan altijd vanalles gebeuren. Maar we geven toch graag enkele tips voor veilige landen.

1. Azoren

Een heerlijke natuurbestemming in Europa. De Azoren kenmerken zich door een heuvelachtig landschap, met licht vulkanische activiteiten. Verder mooie kratermeren, veel kans op het zien van walvissen en dolfijnen en natuurlijk ook mooie stranden.
Bekijk onze vakantietips Azoren.

2. IJsland

Een prachtig én veilig vakantieland: dat is IJsland. Mits er geen vulkaan op uitbarsten staat uiteraard. Reis rond langs torenhoge watervallen, spuitende geisers en borrelende modderpoelen. IJsland is de natuurbestemming bij uitstek. De bevolking is niet zeer openhartig, wel rustig en beleefd. Het verkeer is zeer veilig: de wegen zijn goed aangelegd en je komt zelden tegenliggers tegen.
Bekijk onze tips rondreis IJsland.

3. Lapland

Wil je niet ver reizen, maar toch een bijzondere, unieke streek bezoeken zonder gevaar? Een veilige bestemming in Europa die vooral in de winter bijzonder mooi is, is Lapland. Uitgestrekte vlakten, het betoverende noorderlicht, met sneeuw bedekte bossen, het dorp van de Kerstman, dit is nog een sprookje. Hier hebben terroristen weinig te zoeken, er is alleen maar leegte.
Bekijk alle mooiste reizen naar Lapland.

4. Ierland

Ruige rotskusten, groene natuur, heerlijke wandelpaden en gezelligheid in de idyllische vissersdorpen. Hier ervaar je nog het authentieke leven. Ierland is een leuke, veilige bestemming op slechts enkele uurtjes vliegen. Verwacht je niet aan zon, dan kan het alleen maar meevallen. De natuur, rust en gezelligheid zullen zorgen voor een geslaagde vakantie!
Bekijk onze tips rondreis Ierland.

5. Madeira

Een heerlijk eiland met ruige natuur, veel bloemen en mooie wandelpaden. Combineer een vakantie op Madeira met het nabijgelegen eiland Porto Santo, waar je kan genieten van de zon op een uitgerekt strand.
Bekijk alle mooiste plekken Madeira.

6. Noorwegen

Een schitterende veilige bestemming in Noord-Europa. Hier is de natuur nog meester. Groene bergen, denderende watervallen, diepe kloven en fjorden en glasheldere rivieren. Een wandelparadijs, leuk met kinderen of als stel.
Bekijk onze tips rondreis Noorwegen.

7. Italië

Van de imposante granieten rotsen van de Dolomieten tot het onbekende Apulië in het zuiden. Wat een heerlijk vakantieland is Italië. Geniet van overheerlijk eten, veilige stranden, eeuwenoude cultuur en prachtige natuur.
Bekijk onze vakantietips Italië.

Aangezien de situatie op ieder moment kan wijzigen, kan Naturescanner niet verantwoordelijk gehouden worden voor uw keuze van vakantiebestemming. Bovengenoemde bestemmingen zijn veilig op het moment van schrijven in 2018, maar zijn slechts tips.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Feedback geven