Ga naar content

Veilige bestemmingen in Europa

De afgelopen jaren is er heel wat gebeurd in Europa. Het vluchtelingenprobleem, corona en terroristische aanslagen geven voor veel mensen wat onzekerheid over vakantiebestemmingen in Europa.

Veilige gebieden Europa

Wat is een veilig land om te reizen in Europa? Niets is zeker, er kan altijd iets gebeuren. Maar we geven toch graag enkele tips voor veilige landen en eilanden. Vermijd het massatoerisme en kies voor een heerlijk plekje in de natuur! Dat wordt genieten!

1. Azoren

Een heerlijke natuurbestemming in Europa. De Portugese Azoren eilanden kenmerken zich door een heuvelachtig landschap, met licht vulkanische activiteiten. Verder mooie kratermeren, veel kans op het zien van walvissen en dolfijnen en natuurlijk ook mooie stranden. 

> Bekijk onze vakantietips Azoren.

2. IJsland

Een prachtig én veilig vakantieland: dat is IJsland. Mits er geen vulkaan op uitbarsten staat uiteraard. Reis rond langs torenhoge watervallen, spuitende geisers en borrelende modderpoelen. IJsland is de natuurbestemming bij uitstek. De bevolking wordt niet door iedereen als openhartig ervaren, maar wel rustig en beleefd. Het verkeer is zeer veilig: de wegen zijn goed aangelegd en je komt weinig tegenliggers tegen. 

> Bekijk onze tips rondreis IJsland.

Aangezien de situatie op ieder moment kan wijzigen, kan Naturescanner niet verantwoordelijk gehouden worden voor uw keuze van vakantiebestemming. Bovengenoemde bestemmingen zijn veilig op het moment van schrijven in 2018, maar zijn slechts tips.

3. Lapland

Wil je niet ver reizen, maar toch een bijzondere, unieke streek bezoeken zonder gevaar? Een veilige bestemming in Europa die vooral in de winter bijzonder mooi is, is Lapland. Uitgestrekte vlakten, het betoverende noorderlicht, met sneeuw bedekte bossen, het dorp van de Kerstman, dit is nog een sprookje. Hier hebben terroristen weinig te zoeken, er is alleen maar leegte. 

> Bekijk alle mooiste reizen naar Lapland.

4. Ierland

Ruige rotskusten, groene natuur, heerlijke wandelpaden en gezelligheid in de idyllische vissersdorpen. Hier ervaar je nog het authentieke leven. Ierland is een leuke, veilige bestemming op slechts enkele uurtjes vliegen. Verwacht je niet aan zon, dan kan het alleen maar meevallen. De natuur, rust en gezelligheid zullen zorgen voor een geslaagde vakantie!

> Bekijk onze tips rondreis Ierland.

5. Madeira

Een heerlijk eiland met ruige natuur, veel bloemen en mooie wandelpaden. Combineer een vakantie op Madeira met het nabijgelegen eiland Porto Santo, waar je kan genieten van de zon op een uitgerekt strand. 

> Bekijk alle mooiste plekken Madeira.

6. Noorwegen

Een schitterende veilige bestemming in Noord-Europa. Hier is de natuur nog meester. Groene bergen, denderende watervallen, diepe kloven en fjorden en glasheldere rivieren. Een wandelparadijs, leuk met kinderen of als stel. 

> Bekijk onze tips rondreis Noorwegen.

7. Italië

Van de imposante granieten rotsen van de Dolomieten tot het onbekende Apulië in het zuiden. Wat een heerlijk vakantieland is Italië. Geniet van overheerlijk eten, veilige stranden, eeuwenoude cultuur en prachtige natuur.

> Bekijk onze vakantietips Italië.

8. Canarische eilanden

Prachtige zandstranden, altijd lekker weer en mooie vulkanische binnenlanden die uitnodigen om te wandelen. Wat wil je nog meer? De eilanden hebben elk hun eigen charme. 

> Lees meer over Canarische Eilanden mooiste eiland.

Check het reisadvies van jouw bestemming

Bovenstaande bestemmingen zijn over het algemeen veilig, maar de Wereld en de situatie in ieder land verandert snel. Check daarom altijd de huidige reisadviezen van de Rijksoverheid.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!