Ga naar content

Forêt d'Orient

Mooiste plekken Frankrijk - Het Forêt d'Orient regionaal natuurpark is een mooie plaats voor een overnachting op weg naar het zuiden.

Mooiste plekken en natuur in het Forêt d'Orient

Wat is er te zien in het Forêt d'Orient in Frankrijk? Het gebied staat vooral bekend om de mooie meren, omgeven door natuur, stranden en gezellige Franse stadjes. Voor natuurliefhebbers heeft het de reputatie een interessant vogelgebied te zijn!

1. Meren

Het Lac d'Amance is het meest oostelijke meer en ligt dicht bij een pretpark. Er is een gezellige haven en een mooi zwemstrand. Hier worden veel watersporten beoefend. Ook het Lac du Temple is een mooi meer om een vakantie bij het Forêt d'Orient door te brengen. Met name vissers kunnen hier goed terecht. Het Lac d'Orient is het beste meer om vogels in het Forêt d'Orient te observeren. Er zijn diverse plekken ingericht om te zwemmen in het meer en er wordt ook veel gezeild.

2. Kraanvogels

Het Forêt d'Orient staat bekend om de vele kraanvogels die hier twee keer per jaar neerstrijken. Belangrijk gebied voor vogelaars is het noordelijker gelegen Lac du Der. Tijdens de trek in de lente en de herfst stoppen duizenden kraanvogels bij een van de meren. Ook andere vogels zoals ooievaars, wilde zwanen, zeearenden, rietganzen en kolganzen kunnen hier in groten getale gespot worden.

3. Troyes

Troyes was voor ons dé ontdekking in de omgeving van het Forêt d'Orient! Na wat zoekwerk in Google zagen we dat hier mooie oude vakwerkhuizen te zien waren. Ervan uitgaande dat het ging om een klein oud centrum, waren we compleet flabbergasted van wat we in de stad te zien kregen.

Troyes Frankrijk
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Niet enkele, maar tientallen, misschien wel honderden "maisons à colombages". Een rondwandeling in het oude stadsdeel geeft je het gevoel om in de Middeleeuwen beland te zijn. De huizen hebben hun eigen kenmerkende stijl, die toch weer erg verschilt van de vakwerkhuisjes in Duitsland of de Elzas. Echt een aanrader!

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!