Ga naar content

Midi-Pyrénées

Vakantietips Frankrijk - De Midi-Pyrénées dekt een groot gedeelte van Frankrijk, het telt maar liefst acht departementen: l'Ariège, la Haute-Garonne, le Gers, le Tarn-et-Garonne, le Lot, le Tarn, l’Aveyron en les Hautes-Pyrénées. Elk van deze departementen biedt tal van mogelijkheden voor uitstapjes, excursies en een actieve vakantie. Het landschap is prachtig, waardoor het een fantastische bestemming is voor een natuurvakantie.

Natuur in de Midi-Pyrénées

Een eerste reden om je vakantie door te brengen in de Midi-Pyrenees is uiteraard de mooie natuur, het glooiende landschap en die imponerende bergketen: de Pyreneeën. Natuurparken, bossen, watervlakten, wilde rivieren, prachtige zonnebloemvelden en koolzaadvelden, grotten, gorges en bergen… iedereen raakt wel betoverd door de verscheidenheid aan mooie natuur in de Midi-Pyrenées in Zuid-Frankrijk. Voor de genieter, zoals de wandelaar, fietser en natuurmens, is de Midi-Pyrenees een klein paradijs. De fauna en flora kunnen hier nog ongestoord hun gang gaan. En jij mag er zomaar van genieten!

Mooiste plekken Midi-Pyrénées

De regio is zo groot dat het moeilijk is om alle mooiste plekjes in de Midi-Pyrenees in een rijtje samen te vatten. Als natuurreizigers lichten we daarom vooral de mooiste natuurgebieden uit:

1. Cirque de Gavarnie

Het beroemde keteldal van de Pyreneeën, Werelderfgoed van Unesco. Het Cirque is in ca. 45 minuten te bereiken via een wandelpad langs een riviertje vanaf het plaatsje Gavarnie.

2. Watervallen bij Pont d'Espagne

Nabij Cauterets, in de Hautes-Pyrénées bevinden zich op weg naar de Pont d'espagne enkele prachtige watervallen. Bezoek ook de thermen en het wintersportgebied in Cauterets.

3. Vallei van de Dordogne

Kajak langs middeleeuwse dorpjes, die als adelaarsnesten tegen de rotswanden langs de rivier hangen. Lees alles over de mooiste plekjes in de Dordogne.

4. Viaduct van Millau

Een imposant bouwwerk dat we niet onvermeld kunnen laten: rijd over de hoogste brug ter wereld, het Viaduc de Millau boven de rivier de Tarn.

5. Orchideeën in de Ariège

Het landschap in de Ariège biedt een grote verscheidenheid aan planten en bloemen. Zo bloeien in de regio ruim 65 orchideeënsoorten. Deze komen voor in verschillende biotopen, van weiden tot de bergen en de daartussen liggende heuvels.

6. Rocamadour

In het departement Lot ligt de prachtige stad Rocamadour, na Lourdes de meest bezochte bedevaartsplaats van Frankrijk. De plaats heeft nauwe steegjes en werd gebouwd op een kalksteen massief. Het hoogtepunt, de burcht met kapellen en fresco's, bevindt zich op een rots en is bereikbaar via een kronkelend pad (of een lift voor mindervaliden).

Cultuur in de Midi-Pyrénées

Ook voor cultuurliefhebbers is er veel te zien in de Midi-Pyrenees. Het middeleeuwse erfgoed ligt hier te rapen om het eens oneerbiedig te zeggen. De meeste burchten, kastelen en versterkte steden zijn een herinnering aan de wrede kruistochten tegen de katharen. Tijdens je vakantie in de Midi-Pyrenees is het zeer interessant om meer te weten te komen over dit volk met een wel erg boeiende geschiedenis. Door alle departementen van de Midi-Pyreneeën slingeren zich ook de eeuwenoude bedevaartsroutes naar het Spaanse Santiago de Compostella.

Vakantie in de Midi-Pyrénées

Natuur of cultuur, vervelen doe je je niet in het zuidelijke deel van Frankrijk. Tijdens een vakantie in de Midi-Pyrenees kan je logeren in een hotel, kamperen of verblijven in een knusse bed and breakfast. In het departement Lot vind je de comfortabele en sfeervolle Chambre d'hôtes van twee Belgen, de Grange de Saint-Romain.

Veelgestelde vragen

Geschreven door
Véronique Moens
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!