Ga naar content

Wicklow Way

Wandelen in Ierland - Op zoek naar een bijzondere actieve vakantie in het oosten van Ierland? De meerdaagse Wicklow Way in Ierland is een leuke tip voor wie een mooie trekking in Ierland zoekt.

Wicklow Way in Ierland

De route bevindt zich ten zuiden van Dublin en is daarmee al een unieke en bijzondere wandelbestemming; hoewel de meeste wandelaars kiezen voor het westen van het land, is de natuur in het oosten van Ierland ook heel mooi en dat bewijst dit beroemde wandelpad.

De Wicklow Way is een klassieker: het was de eerste officiële langeafstandsroute in Ierland en daarmee vandaag de dag de oudste wandelroute. Het pad vangt aan in een voorstad van Dublin, om ongeveer 130 kilometer verderop te eindigen bij Clonegal in Carlow.

Wicklow Way wandelen

Wat kan je verwachten tijdens het wandelen op de Wicklow Way? De Ierse wandelroute voert door de gelijknamige bergen, de Wicklow Mountains, tevens het grootste nationaal park van Ierland. De Wicklow loopt van het zuiden van Ierland naar het noorden van het land. Tijdens het wandelen geniet je van de prachtige Ierse natuur: heuvels, bossen en weilanden waar schapen vredig grazen. Maar je ziet ook mooie watervallen en fraai aangelegde tuinen. De wandelpaden van de Wicklow Way zijn zeer afwisselend, van brede zandpaden tot smallere paden op steile hellingen.

Bezienswaardigheden Wicklow Way

Tijdens een trekking op de Wicklow Way bezoek je onder meer Bunclody, Glenmalure, Larahg, Glendalough en Powerscourt.

Glendalough
Het Glendalough NP bij Larach is zeker de moeite waard. Hier schitteren twee mooie meren tussen de groene natuur en vind je prachtige overblijfselen van een oud klooster. Glendalough is een van de oudste christelijke nederzettingen van Europa.

Wandelreis Wicklow Mountains

Er zijn amper hotels, bed and breakfasts of andere accommodaties op de Wicklow Way. Overnachten gaat dus vaak in tenten. Wil je toch overnachten in B&B's, boek dan een georganiseerde reis. Deze wandelreizen zijn volledig verzorgd en dankzij de vele aanvragen kunnen zij een verblijf garanderen in een inn of bed and breakfast. De Wicklow Way in Ierland is onder meer online te boeken als individuele wandelreis. Een goede wandelkaart of reisgids kan erg handig zijn tijdens een individuele wandelvakantie. Kijk bij Reisboekhandel De Zwerver voor kaarten en gidsen.

Heb je ook interesse in andere wandelreizen? Bekijk dan onze informatie over wandelen in Ierland.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!