Ga naar content

Fietsen in Umbrië

Het groene hart van Italië heeft het allemaal: in Umbrië kan je genieten van la Dolce Vita, het zoete, goede leven en het landschap biedt tal van mogelijkheden om actief te zijn. Zo is het ook heerlijk om te fietsen in Umbrië.

Fietsvakantie in Umbrië

Wat maakt een fietsvakantie in Umbrië zo bijzonder? Waarom kiezen voor deze regio om te fietsen in Italië? Naturescanner geeft je enkele redenen en een overzicht van leuke fietsreizen.

1. Mooie fietsroutes

Er zijn tal van mooie fietsroutes in alle niveaus, van vlakke fietspaden tot uitdagende mountainbike trails. Het niveau voor fietsers is over het algemeen gemiddeld tot zwaar. Gelukkig hebben veel fietsreizen ook de mogelijkheid tot het huren van een e-bike. Bij Reisboekhandel De Zwerver vind je een goed aanbod van fietsgidsen en fietskaarten van Umbrië.

2. Fietsen in de natuur

Op de fiets bereik je de mooiste plekken in Umbrie: fiets over glooiende heuvels, door bossen en olijfboomgaarden, langs uitgestrekte wijngaarden en zonovergoten zonnebloemvelden. Fietsen tussen de oevers van de rivier en de bergtoppen van de Apennijnen is een heerlijke ervaring. In het voorjaar geniet je van de rijke begroeiing en in het najaar zie je de wijn in wording in het (rode)wijngebied rond Montefalco.

3. Fietsen langs meren

In Umbrië vind je niet de grote meren van Noord-Italië, maar je kan een fietsvakantie prima combineren met water door te fietsen langs Tuoro, het Lago di Corbara en het Lago di Bolsena.

4. Fietsen langs middeleeuwse steden

De natuur wordt afgewisseld door prachtige middeleeuwse dorpjes met hun monumentale kerken, kloosters, oude huizen en authentieke winkeltjes. De indrukwekkendste stad van Umbrië is Perugia, met haar vele kerken, pleinen en historische muren. Ook bijzonder is Assisi, gebouwd op een heuvel. Hoogtepunt is de Sint-Franciscusbasiliek. In Spoleto kan je een Festival bijwonen in het Romeins theater, kerken en kathedralen bezoeken.

Orvieto, in het zuidelijke deel van Umbrië, is een stad gebouwd op een plateau van vulkanische steen, die reeds in de tijd van de Etrusken bewoond was. Tal van ondergrondse gangen en gewelven kunnen bezocht worden, bovengronds geniet je van vergezichten over de wijngaarden. 

Fietsen Orvieto Umbrië
Deel op Pinterest

Kan jij ook niet stil zitten tijdens een reis? Bekijk dan nog meer leuke tips voor een actieve vakantie in Italië.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!