Ga naar content

Kristiansand en Zuid-Noorwegen

Mooie plekken in Noorwegen - Het meest zuidelijke deel van Noorwegen is wat minder bekend, maar heeft, net als de rest van het land, heel wat te bieden voor een natuurvakantie.

Kristiansand Noorwegen

Kristiansand is de hoofdstad van de Noorse provincie Vest-Agder, een jonge, moderne stad die vooral veel Noren trekt. Een vakantie met kinderen in Kristiansand is ideaal, je kunt dan ook een bezoek brengen aan Dyreparken, een dierentuin met pretpark.

Wanneer je met de ferry naar Noorwegen vaart is het ook een perfecte tussenstop om even enkele dagen te verblijven. Veerboten van Color Line en Fjord Line, komende uit Denemarken, meren hier aan. De verschillende veerboten naar Noorwegen kan je vergelijken en boeken op DirectFerries.

Natuur rond Kristiansand

De omgeving van Kristiansand leent zich perfect voor een natuurvakantie in Noorwegen. Hoewel de ruige natuur van de fjorden en het binnenland van Noorwegen hier niet is terug te vinden, zijn er genoeg mooie plekjes bij Kristiansand. 

Zuidkust Noorwegen
Deel op Pinterest

1. Odderøya

Het eiland Odderøya bevindt zich ten zuiden van Kristiansand. Een brug verbindt het eilandje met het vasteland. Er is vanalles te beleven: je kan er wandelen, fietsen en heerlijk uitwaaien op een terrasje.

2. Fiskebrygga

Tussen het centrum van Kristiansund en het eiland Odderoya ligt Fiskebrygga. Dit is de oude vissershaven van Kristiansand. In de 90's werd de hele wijk gerenoveerd en vandaag de dag is het een hippe buurt, met tal van leuke bars en restaurants. 

Fiskebrygga
Deel op Pinterest

3. Birkenes

In de omgeving van Birkenes leeft het wild tussen de bossen en heide. Het is bovendien een uitstekende plek om zalm te vissen in de Tovdal rivier en het Oggevatn meer is een van de meest schitterende meren om te kajakken. Neem deel aan een boottocht over Blindleia, een van de mooiste plekken van het land.

4. Songdalen

In Songdalen kun je elanden spotten en op de eilanden van Sogne zijn er tal van activiteiten voor jong en oud.

5. Fjorden

Eigenlijk kun je overal wel stoppen om foto's te nemen van de prachtige fjorden. Op een half uurtje van Kristiansand liggen Flekkefjord en Lillesand, waar je een schitterend zicht hebt over het water en de omliggende natuur. Maak ook even een stop bij de twee 200-jaar oude huisjes die verscholen liggen onder een rots bij Jøssingfjord. 

Helleren huisjes
Deel op Pinterest

Heb jij nog meer tips over Kristiansand en omgeving, deel ze op de ervaringen tab met andere Noorwegen liefhebbers.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!