Ga naar content

Wateractiviteiten in Alentejo

Een actieve vakantie in Alentejo! Toen ik de uitnodiging kreeg dacht ik meteen aan wandelen. De Alentejo staat voor mij gelijk aan mooie kustwandelingen, langs de Costa Vicentina. Heel anders dan mijn verwachting namen we tijdens deze persreis deel aan allerlei leuke activiteiten om en bij het water. Bijzonder leuk en een onverwachte manier om deze Portugese regio te ontdekken!

Leuke activiteiten

De Alentejo heeft een bepaalde rustgevende charme. Het authentieke karakter van het nog minimaal ontdekte binnenland geeft een gevoel om nog eens echt op vakantie te zijn. Wanneer ik terugdenk aan ons weekje in de Alentejo voel ik dus vooral rust. En toch was niets minder waar. We hebben deelgenomen aan allerlei leuke activiteiten, vooral om en bij het water. Maar juist door actief te zijn, kwam ik hier tot rust! Hieronder de twee leukste activiteiten:

  1. Canyoning en kajakken bij Azenhas da Seda

  Je hebt van die plekjes die je nooit van je leven vergeet, en waarvan je zeker weet dat je er ooit weer eens heen zal gaan. Dit was er zeker zo eentje. Verscholen langs de oevers van een rivier in de Alentejo. Luis Lucas heeft hier, midden in de natuur, een prachtige glamping opgericht: Azenhas Da Seda. Vanaf de camping worden allerlei actieve excursies georganiseerd, waaronder Hike & Swim, Hike & Canoe, Soft Canyoning en Canyon Hiking. 

  Watersport in de Alentejo
  © Naturescanner
  Deel op Pinterest

  In de zomer zijn ook hydrospeed (trotseer het water met grote snelheid) en een kanosafari mogelijk. Ook voor kinderen is het hier heerlijk vertoeven bij het water. Durf jij van de glijbaan een plons te maken in het koude rivierwater? Heerlijk zijn de luxe douche en toilet cabins bij het strandje. Na een vermoeiende tocht kan je hier lekker douchen onder het warme water.

  2. Suppen

  Een unieke, actieve manier om kennis te maken met de natuur in Alentejo is stand-up paddling of suppen. CorkTour organiseert diverse tours waarbij je rechtstaand peddelend op een surfplank de omgeving verkent. Er zijn diverse mogelijkheden om dit te combineren met andere activiteiten in de omgeving: wijnproeven, een kurktour of olijfexcursie.

  Suppen Alentejo
  Deel op Pinterest

  Veelgestelde vragen

  Afbeelding van Cindy Theunissen
  Geschreven door
  Cindy Theunissen
  Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!