Ga naar content

Rondreis in Catalonië

Catalonië staat al lang op de lijst van topbestemmingen voor de natuurliefhebber. De meeste toeristen zijn wel eens in Barcelona geweest, erger nog, de stad heeft regelmatig te kampen gehad met overtoerisme. En dat terwijl het achterland nog tal van onbekende pareltjes herbergt. We krijgen dan ook vaak de vraag van mensen wat een mooie rondreis in Catalonië is, waarbij je de natuurgebieden, gastronomie en lokale cultuur combineert.

Georganiseerde rondreizen

Rondreizen in Catalonië kan het hele jaar door, en dat maakt het tot een aantrekkelijke bestemming voor iedereen die er even tussen uit wil. Diverse Nederlandse reisorganisaties bieden rondreizen met huurauto of eigen vervoer, waarbij je off the beaten track Catalonië ontdekt.

Grand Tour van Catalonië

Met deze nieuwe rondreis profileert de regio zich op een duurzame manier. De reis werd dusdanig uitgedacht dat men Catalonië op een duurzame manier ontdekt. Lokale tradities, gebruiken en cultuur staan voorop.

Een reis vol reizen

De Catalaanse Grand Tour is een rondreis van 2.000 km, die je met de auto of motor op twee manier kan rijden.

Landschap
Deel op Pinterest

Iconische Route

De iconische route leg je af in 13 dagen en brengt je doorheen de hele streek. Hierbij wisselen historische plaatsjes af met gouden akkers en grillige bergen, maar komen ook de rivieren en blauwe kusten van de Middellandse Zee aan bod.

5-delige route

De 5-delige route - de naam zegt het al - bestaat uit 5 delen van telkens 5 tot 7 etappes waarmee je als bezoeker het gebied meer in detail kan verkennen. Hierdoor beleef je de regio op een intense, en dus duurzame manier. Slow travel is een term die hier op zijn plek is. Je verkent plaatsen die niet op de gebaande paden liggen.

Dit zijn de 5 etappes van de vijfdelige route:

Deel 1: Van Barcelona naar Tarragona
Deel 2: Van Tarragona naar Lleida
Deel 3: Van Lleida naar La Seu d’Urgell
Deel 4: Van La Seu d’Urgell naar Figueres
Deel 5: Van Figueres naar Barcelona

Zelf een rondreis in Catalonië samenstellen

Je kunt de reisroute natuurlijk nog compleet samenstellen naar jouw voorkeuren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een reis vanaf verrassend Lloret de Mar? Wat veel mensen weten niet dat dit een topbestemming is om te wandelen, mountainbiken en te duiken! Of vertrek vanaf Gerona, rechtstreeks het binnenland in. Een rondreis waarbij je zelfs niet bij de kust komt. Alles is mogelijk. Wanneer je jouw reis afmaakt met een bijzondere overnachting in Catalonië wordt het sowieso geslaagd!

Liever alle touwtjes zelf in handen? Bekijk dan onze reisplanner, waarmee je volledig zelf je reis samenstelt. 

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!