Ga naar content

wAARDEvol reizen naar Costa Rica

Duurzame initiatieven op Costa Rica

Costa Rica is één brok natuur en heeft zich ontwikkeld tot een van de meest duurzame bestemmingen ter wereld. De locals doen hun uiterste best om natuur te herstellen en beschermen en om het eco-toerisme in goede banen te leiden. Kijk wat je zelf kunt doen om Costa Rica zo mooi te houden als het is, of zelfs iets mooier te maken.

1. Adopteer een stukje regenwoud

Het regenwoud in Costa Rica is het waard om te beschermen, toch? Jij kan hier je steentje aan bijdragen door een stukje regenwoud te adopteren via de Nederlandse stichting Adopteer Regenwoud. Deze stichting maakt zich al 10 jaar hard voor de bescherming van de jungle. Hun doel is een gebied van 2000 hectare te beschermen dat hoort bij Nationaal Park Barbilla in Costa Rica. Ze hopen dat hiermee de apen, jaguars en andere wildlife weer terugkeert naar het gebied.

Nationaal Park Barbilla
Deel op Pinterest

Met donaties doen zijn meer dan enkel bos beschermen en herstellen. Ze gaan ook in gesprek met de lokale bevolking en helpen bij educatie zodat kinderen ook het nut van het regenwoud inzien. Wij hebben al een stukje regenwoud geadopteerd, doe jij ook mee? Voor slechts €2,50 kan de stichting een vierkante meter regenwoud voor een jaar beschermen. Elke kleine bijdrage helpt dus. Adopteer hier.

2. wAARDEvol naar Costa Rica met Van Verre Reizen

Van Verre Reizen beschermt per boeking 100 m2 tropisch regenwoud in Costa Rica! Zoals je wellicht weet is het regenwoud het oudste en meest biodiverse ecosysteem ter wereld en biedt een onderkomen voor een enorme hoeveelheid planten en dieren. Costa Rica is een van de meest biodiverse landen ter wereld en dus is het van belang dat het regenwoud hier intact blijft.  

wAARDEvol naar Costa Rica
Deel op Pinterest

Reisorganisatie Van Verre draagt haar steentje bij aan het behoud van het Costa Ricaanse regenwoud door bij elke reis die bij hen wordt geboekt een stuk van 100 m2 regenwoud aan te kopen. Door het aankopen van gebieden kan voorkomen worden dat biodiversiteit verloren gaat. Van Verre doet dit samen met Stichting Oasebos. Het is hen in de afgelopen jaren gelukt om circa 250 hectaren oerwoud te kopen en beschermen. Hun doel is om minimaal 2.000 hectare in 2025 te beheren. Samen beschermen zij het regenwoud van Costa Rica.

Denk dus zeker aan een reis bij Van Verre als je plannen hebt om Costa Rica te bezoeken. Bekijk ook de andere duurzame initiatieven van Van Verre Reizen.

3. Compenseer je vlucht

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!