Ga naar content

Puerto Rico natuur

Vakantie Caraiben - Je wilt een vakantie op Puerto Rico boeken en tijdens deze reis heb je een voorkeur voor zoveel mogelijk natuur. Wij geven je graag tips om zo'n reis te realiseren!

Natuur op Puerto Rico

Het op een na grootste eiland van de Caribische eilanden heeft net als haar buren prachtige stranden met wuivende palmbomen. De natuur in het binnenland van Puerto Rico biedt mooie bergen en tropisch regenwoud. Cactussen, orchideeën en vele bijzondere planten zijn er te bewonderen tijdens wandelingen en misschien kom je zelfs oog in oog te staan met de bijzondere dieren, waaronder leguanen, papegaaien en zeeschildpadden.

Mooiste gebieden in Puerto Rico

De mooiste plekken om te zien zijn de stranden, jungle en bergen. Maar er is meer. Zo kan je ook grotten verkennen.

1. Caving in Puerto Rico

De natuur in Puerto Rico wordt gekenmerkt door een groot stelsel aan grotten, onderaardse rivieren en stalagmieten. Abseilen, canyoning en wandelen zijn populaire activiteiten in Puerto Rico. Vooral in de heuvels rond Rio Camuy kun je deelnemen aan leuke excursies.

2. Bergen in Puerto Rico

De Cordillera Central bergketen loopt door het centrale deel van het land. De hoogste berg van het Caribische eiland is de Cerro la Punta (1.338 meter).

3. Jungle in Puerto Rico

Het noordoostelijke deel van Puerto Rico bestaat uit tropisch regenwoud, het El Yunque National Forest. Dit natuurpark bevindt zich op de hellingen van de Sierra de Luquillo. De hoogste top is de El Toro (1.065 m). Weelderige begroeiiing, kloven en watervallen typeren het gebied. Tevens kan je er de Taíno petroglyphen bewonderen.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!