Ga naar content

Mono Lake in Amerika

Ten westen van Yosemite Nationaal Park en ten noorden van Death Valley ligt het plaatsje Lee Vining, aan een schitterend zoutmeer; Mono Lake. Wie een rondreis maakt langs de parken van Californië, zoals Yosemite NP en Death Valley, moet zeker even overwegen om ook langs dit bijzondere meer te rijden.

Bezienswaardigheden Mono Lake

Wat is er te zien bij Mono Lake? Waarom mag je dit zoutmeer niet missen tijdens je rondreis door Amerika?

1. Zoutpilaren van Mono Lake

Mono Lake kenmerkt zich door bizar gevormde zoutpilaren, die langs de oevers van het meer, en in het meer staan. Het zoutgehalte in het meer is dan ook dubbel zo hoog als dat van zeewater. Vooral de zuidelijke kant van het meer toont prachtige zoutformaties, die ook wel "tufa's" genoemd worden. Dit gebied wordt de South Tufa Area genoemd. Je kan hier op het strand tussen de kalkstenen pilaren lopen en de mooiste foto's maken. Bij mooi weer weerspiegelen de zouttorens prachtig in het water.

2. Vogels

Er vliegen opmerkelijk veel kleine zwarte vliegjes boven het water, de alkali flies. Hoewel deze in grote aantallen voorkomen, heb je hier als mens geen last van. Ook leven er in het water vele garnaaltjes. Aan de oevers van het Mono Lake doen dan ook talrijke vogelsoorten zich tegoed aan deze insecten en garnalen. Er worden meerdere malen per week speciale vogelexcursies georganiseerd.

3. Navy Beach

In het zuiden van Mono Lake bevindt zich het strand van Navy Beach. Hiervandaan kan je deelnemen aan georganiseerde kajak- en kanotours.

4. Noorden van Mono Lake

Aan Highway 395 ligt het Old Marina gebied. Ook hier kan je enkele grote zoutpilaren zien en heb je een fraai uitzicht op de eilandjes (Paoha Island en Negit Island) in het midden van het Mono Lake.

5. Spookstad Bodie

Iets ten noorden van Mono Lake ligt de Ghost town Bodie, een verlaten mijnstadje. Je kan er rondstruinen langs oude huizen, een schooltje, verroeste wagens en een oud benzinestation. Een bijzondere plek waar je unieke foto's kan maken.

Bereikbaarheid Mono Lake

Vanaf Lee Vining rijd je een stukje naar het zuiden en daar neem je afrit Highway 120 East, richting Benton. Rijd enkele kilometers tot bij de parkeerplaats aan het meer. Er geldt een kleine toegangsprijs voor het meer, de toegang voor kinderen is gratis.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!