Ga naar content

Alabama Hills

Tijdens een rondreis in het zuidwesten van Amerika razen de meeste toeristen razendsnel voorbij de Sierra Nevada, van Yosemite National Park naar Death Valley en verder naar Las Vegas. Toch liggen er op deze route een aantal bijzonder mooie natuurparken, waar een tussenstop eigenlijk niet mag ontbreken. Een van deze bezienswaardigheden is Alabama Hills, rotsformaties die vaak gebruikt worden als decor in Western films.

Natuurpark aan de voet van de Sierra Nevada

De Alabama Hills is een reeks heuvels en rotsformaties aan de oostelijke zijde van de Sierra Nevada, in de Owens Valley, ten westen van Lone Pine. Hoewel het tot hetzelfde geologische gebergte hoort, zien de Alabama Hills er totaal anders uit dan de Sierra Nevada bergen op de achtergrond.

1. Ronde rotsformaties

De Alabama Hills kenmerken zich voornamelijk door afgeronde, veelal bruinige en oranje rotsen. Het lijken haast honderden rechtopstaande aardappels, die naast elkaar gestapeld zijn. Deze rotsen contrasteren fel met de scherpe grijze bergen van de Sierra Nevada op de achtergrond. De hoogste berg van de Verenigde Staten, de majestueuze Mount Whitney, vormt het decor van de Alabama Hills.

2. Natuurlijke bogen

Naast de ronde rotsen vind je in de Alabama Hills ook tal van natuurlijke rotsbogen. Vanaf Whitney Portal Road, Movie Flat Road en de Horseshoe Meadows Road voeren verscheidene korte wandelpaden naar deze "arches". Bekende bezienswaardigheden zijn Mobius Arch, Lathe Arch, het Eye of Alabama en Whitney Portal Arch.

3. Bezienswaardigheden in de omgeving

Er is vanalles te ontdekken in de directe omgeving van de Alabama Hills. Trotseer de hitte van Death Valley en aanschouw een prachtig kleurenschouwspel op de flanken van de woestijnheuvels. Maak een mooie trektocht in de Amerikaanse Sierra Nevada en spendeer enkele dagen in de natuur van Yosemite.

Alabama Hills bezoeken

Reis je binnenkort zelf naar de Alabama Hills en de Sierra Nevada? Vergeet dan niet je ESTA te regelen: Esta-aanvragen.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!