Ga naar content

Alabama Hills

Californië - Tijdens een rondreis in het zuidwesten van Amerika rijden veel toeristen razendsnel voorbij de Sierra Nevada, van Yosemite National Park naar Death Valley en verder naar Las Vegas. Toch liggen er op deze route bijzonder mooie natuurgebieden, waar een tussenstop eigenlijk niet mag ontbreken.

Langs de HW 395, niet ver van Yosemite Nat. Park vind je bijvoorbeeld Mono Lake en, meer naar het zuiden, de Alabama Hills, rotsformaties die vaak gebruikt worden als decor in Western films. Niet alleen films uit de 30-er jaren van de vorige eeuw, maar ook meer recente films zoals Iron Man en The Gladiator hebben deze locatie gebruikt. De niet geasfalteerde hoofdweg erdoorheen heet dan ook terecht Movie Road.

Natuurpark aan de voet van de Sierra Nevada

De Alabama Hills is een reeks heuvels en rotsformaties aan de oostelijke zijde van de Sierra Nevada, in de Owens Valley, ten westen van Lone Pine. Hoewel het tot hetzelfde geologische gebergte hoort, zien de Alabama Hills er totaal anders uit dan de Sierra Nevada bergen met hun witte toppen op de achtergrond. 

Sierra Nevada bergketen
© Hennie van Schaik
Deel op Pinterest

1. Ronde rotsformaties

De Alabama Hills kenmerken zich voornamelijk door afgeronde, veelal bruinige en oranje rotsen. Het lijken haast honderden rechtopstaande aardappels, die naast elkaar gestapeld zijn. Deze rotsen contrasteren fel met de scherpe grijze bergen van de Sierra Nevada met de hoogste berg van de Verenigde Staten, de majestueuze Mount Whitney, als achtergronddecor van de Alabama Hills.

Rotsen Alabama Hills
© Naturescanner
Deel op Pinterest

2. Natuurlijke bogen

Er bevinden zich in dit gebied ook tal van natuurlijke rotsbogen. Vanaf Whitney Portal Road, Movie Flat Road en de Horseshoe Meadows Road voeren verschillende korte wandelpaden naar deze "arches". Bekende bezienswaardigheden zijn Mobius Arch, Lathe Arch, het Eye of Alabama en Whitney Portal Arch.

Naast de trails die je hier kunt lopen is het ook heerlijk om gewoon wat rond te dwalen en te genieten van dit mooie stukje natuur. Vooral in het voorjaar kun je hier tal van bloemen vinden. En bij zonnig weer vind je op de opgewarmde rotsen mooie hagedissen en de bijzondere chuckwalla’s. 

Chuckwalla
Chuckwalla's
Deel op Pinterest

3. Bezienswaardigheden in de omgeving

Lone Pine, gelegen aan de HW 395 is een goede overnachtingsplek voor de Alabama Hills en een goed vertrekpunt voor andere bijzondere gebieden in de buurt. Naar het noorden toe ben je in 2 uurtjes bij het bijzondere meer Mono Lake, een zoutmeer met heel bijzondere zoutpilaren.

Death Valley
in het zuidoosten is slechts een uur rijden. Een rit door prachtige natuur brengt je in deze verzengende woestijn met prachtige kleuren en landschappen en in het voorjaar zelfs met prachtige bloemen. In de zomer een warme onderneming, de temperatuur kan hier tot boven de 40 gr. Celsius komen. 

Wandelen bij Alabama Hills
© Wim van Schaik
Deel op Pinterest

Maar natuurlijk mag een stevige wandeling in de Sierra Nevada niet ontbreken. Diverse korte en langere trails voeren je de bergen in langs mooie flora en fauna en langs prachtige meren. Een mooie dagtocht is bijvoorbeeld de trail naar Lone Pine Lake.

Genoeg redenen om niet zomaar de Alabama Hills voorbij te rijden!

Alabama Hills bezoeken

Reis je binnenkort zelf naar de Alabama Hills en de Sierra Nevada? Vergeet dan niet je ESTA te regelen.

Video Alabama Hills

Onze reporter Wim van Schaik maakte deze mooie beelden tijdens zijn bezoek aan Alabama Hills. Laat je inspireren voor jouw reis naar dit prachtige gebied in Californië.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!