Ga naar content

Duiken in Australie

Natuur Australië - Duiken in Australië is onverminderd populair en kent indrukwekkend veel bijzondere duikspots waar je je kunt vergapen aan duizenden soorten tropische vissen, de onderwater wereld en het kleurrijke koraal. Benieuwd naar de mooiste plekken? Wij hebben een lijstje voor je.

Mooiste bestemmingen duiken Australië

Wat zijn de beste plekken om te snorkelen en te duiken in Australië? Een van de bekendste bestemmingen ter wereld om te duiken is het Great Barrier Reef. Maar met meer dan 35.000 km aan ongerepte kustlijn heeft het land nog meer fantastische gebieden om te duiken. Niet alleen het Great Barrier Reef en het noordwesten van Australië, ook de zuidelijke staten en Tasmanië zijn uitermate geschikt om de onderwaterwereld te verkennen. Enkele leuke duikplekken zijn de Solitary Islands (noorden van New South Wales), de Abrolhos Islands bij de westkust (Geraldton) en het populaire Byron Bay bij de grens met Queensland. Hieronder meer tips om te duiken in Australië:

1. Duiken in Queensland

Queensland - Surfen, luieren op bekende sranden of zeilen langs oogverblindende baaien en eilanden zijn slechts enkele van de mogelijkheden in Queensland. Reken daar duiken of snorkelen bij en je bereikt de ultieme vakantie in Australië. Muren van koraalriffen met een lengte tot 300 meter verdwijnen in de diepte. Het water is kraakhelder en zicht tot 40 meter is normaal. Haaien, tonijn en barracuda's kruisen je pad tijdens het duiken. Schitterende ervaring.

Beste duikplekken in Queensland: koraaltuinen bij Dip Reef, Cod Hole, wrakduiken bij SS Yonghala, Cochrane Artificial Reef en Milne Reef. Barracuda's bij Myrmidon Reef.

Snorkel- en duikexcursies: Get Your Guide.
Reistip: bouwstenen van Riksja Australië. Ook duikexcursie Queensland.

2. Duiken in Tasmanië

Tasmanië - het water in Tasmanië is weliswaar kouder dan in de rest van Australië, het weerhoudt duikers er niet van om massaal te komen genieten van het betoverend mooie onderwaterleven dat je hier vindt. Een aanrader.

3. Duiken Northern Territory

Northern Territory - Vanaf Darwin zijn er verscheidene eilandjes te bereiken waar je uitstekend kunt duiken. De Vernon Islands liggen net ten noorden van Darwin, maar je kunt ook duiken bij de meer afgelegen Bathurst en Wessel eilanden ten oosten van Darwin en de Groote Eylandt in de golf van Carpentaria.

4. Duiken in New South Wales

New South Wales reis - NSW heeft de meest gevarieerde en interessante kustlijn voor scubaduiken. Het goede klimaat en een uitstekende infrastructuur maken dit tot een topbestemming om te duiken in Australie. Langs de hele kust met een lengte van 2000 km vind je duikcentra en kun je duikexcursies boeken. De meeste duikshops vind je bij de kust tussen Sydney en Newcastle.

5. Duiken in West-Australië

Western Australia - Het westen van Australie heeft ook een groot aantal uitstekende duikplekken te bieden. De kustlijn van dit deel omvat dan ook maar liefst een derde van de totale kustlijn van Australië. Vanaf Perth en Freemantle is Rottnest Island het makkelijkst te berieken. Hier vind je wrakken, riffen en talrijke scholen vissen.
Ningaloo Reef is niet zo bekend als het Great Barrier Reef, maar zeker even mooi. Tijdens het duiken kan je er duizenden vissen, dolfijnen en schildpadden zien en het staat ook bekend voor de walvishaaien. Vanaf Exmouth kan je walvishaai excursies en duiktrips boeken.

Beste periode duiken in Australië

Wat is de beste periode om te snorkelen en te duiken in Australië? Duiken kan eigenlijk het hele jaar door.

Januari t/m maart - 3 mm wet suit. Watertemperatuur 27-28°C.
April t/m juni - 5 mm wet suit. Watertemperatuur 24–26°C.
Juli t/m september - 5 mm wet suit. Watertemperatuur 22–23°C.
Oktober t/m december - 3 mm wet suit. Watertemperatuur 25–27°C.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!