Ga naar content

Fietsen in Ecuador

Fietsen is best populair in Ecuador. Tijdens onze reis kwamen we zowel recreatieve fietsers tegen in de stad en op toeristische plekken als echte die hard mountainbikers die een van de vulkanen in het midden van het land bedwongen.

Beste plekken om te fietsen en te mountainbiken

Wat zijn populaire plekken om te fietsen in Ecuador? In welke gebieden kan je een fiets huren en wat zijn de meest uitdagende routes?

1. Fietsen bij Baños

By far de populairste plek om te fietsen is het backpackersstadje Baños. Hier kan je deelnemen aan tal van gave excursies, zoals raften, tuben en ziplinen, maar je kan er dus ook fietsen huren. Baños ligt op een hoogte van 1.820 meter. Naar het oosten voert een weg naar het veel lager gelegen Puyo, de beroemde Ruta de las Cascades. Omdat de weg zo snel daalt zijn er verscheidene watervallen te bewonderen op korte tijd. Veel toeristen huren een fiets in Banos en fietsen dan een deel of de hele route. De terugweg kan je met de bus doen.

2. Mountainbiken bij Cotopaxi

Een van de mooiste nationale parken van Ecuador is Cotopaxi Nationaal Park. Deze prachtige Andesreus vormt een schitterend decor om te mountainbiken. In het park liggen tal van routes verspreid. Fiets langs wilde paarden.

3. Mountainbiken bij Chimborazo

De hoogste berg van Ecuador is de vulkaan Chimborazo. Een massieve brok met eromheen de typische paramo landschappen. Tijdens het fietsen op de Chimborazo kom je constant kuddes vicuña's tegen, deze kameelachtigen leven hier in grote aantallen. Een pittige, maar bijzondere fietsroute is het acht kilometer lang pad vanaf het bezoekerscentrum naar Refugio Hermanos Carrel. Deze uitdagende klim voert tot een hoogte van 4.800 meter.

Naturescanner
Deel op Pinterest

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!