Ga naar content

Bijzonder overnachten in Ecuador

Hoewel Ecuador niet bepaald een rijk land is en de huisjes van de lokale bevolking vaak armoede uitstralen, kan je hier overnachten in prachtige lodges. Vaak gebouwd door de lokale bevolking met oog voor duurzaam toerisme.

Mooie accommodaties

Tijdens onze rondreis verbleven we in schitterende hotels. Dit waren onze mooiste ontdekkingen voor bijzondere overnachtingen in Ecuador. Ecolodges midden in de jungle en schitterende hotels met uitzicht op vulkanen. 

1. Overnachten bij locals

In Ecuador zie je tal van initiatieven die bijdragen aan de lokale gemeenschappen. Vaak zijn deze hotels of bed and breakfasts opgericht door locals, met of zonder hulp van de regering. Door hier te logeren draag je bij aan de welvaart van de gemeenschap en maak je op een unieke kennis met het echte plattelandsleven in Ecuador.

Naturescanner
Deel op Pinterest

Een van de meest fantastische overnachtingsplekken waar we ooit verbleven was het natuurhuisje Turismo Comunitario La Esperanza, gelegen in het centrale hoogland van Ecuador, tussel Colta en Guamote. Dit is een uitstekende stopplek en verblijf voor wie van het noorden naar het zuiden reist of omgekeerd. Je overnacht in een van de prachtige lodges, voorzien van alle comfort en kachel. De lokale gids, Segundo, heeft ons rondgeleid door het dorp en liet ons het lokale schooltje bezoeken. Ook hebben ze hier hun eigen kaasfabriek. De vrouwen maakten een heerlijke maaltijd voor ons klaar, zowel het ontbijt als het diner waren heerlijk en zeer uitgebreid. Het uitzicht vanaf het hotel is werkelijk schitterend, wij noemden het "Hobbiton"; idyllisch, groen en sprookjesachtig. De wegen naar La Esperanza zijn zeer steil, dus een 4X4 is wel aanbevolen. 

2. Logeren in de jungle

Ecuador heeft ook schitterende hotels midden in het regenwoud. Vanuit je lodge hoor je ara's, brulapen en krekels. Wij verbleven zelf in Napo Cultural Center in Yasuni in Ecuador. Bekijk ook deze unieke slaapplekken.

3. Overnachten in Mindo

Mindo behoort niet tot het Amazonewoud, het ligt aan de andere kant van de Andes, maar biedt wel de mogelijkheid om in het regenwoud te logeren. De streek is bekend voor de vele vogelsoorten die hier voorkomen.

4. Bijzondere accommodaties in de bergen van Ecuador

Dwars door het binnenland loopt de vulkanengordel van Ecuador, een reeks prachtige bergen, met uiteraard ook mooie overnachtingsplekken. 

Naturescanner
Deel op Pinterest

Bekijk eens onderstaande bijzondere slaapplekjes.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!