Ga naar content

Fietsen in Afrika

Wanneer je aan reizen in Afrika denkt, is een fietsvakantie waarschijnlijk niet het eerste wat in je opkomt. Toch biedt het Afrikaanse continent diverse leuke fietsbestemmingen.

Fietsvakantie in Afrika

Waar fietsen in Afrika? Wat zijn leuke mountainbike- en fietslanden? En waar kan ik fietsen huren? Naturescanner geeft je vast enkele tips. Wie zelfstandig naar Afrika reist kan fietsen huren of fietsexcursies boeken, zie bijvoorbeeld de verschillende tours in Zuid-Afrika bij BajaBikes. Hieronder geven we ook enkele tips voor georganiseerde fietsreizen.

1. Fietsen in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika heeft een fijn klimaat om te fietsen. In de natuurparken in het zuiden van het land zijn prachtige routes. Heerlijk is het ook om de wijngebieden per fiets te verkennen. Fiets van het ene naar het andere landgoed en neem deel aan proeverijen.
Lees meer over fietsen in Zuid-Afrika.

2. Fietsen in Marokko

Zin in spanning en uitdaging? De bergen in Marokko bieden de nodige adrenalinekicks voor wie wil mountainbiken in Afrika! Ook op een gewone tweewieler kan je mooi fietsen langs dorpjes, de kust of vlakke routes in de bergen.
Lees meer over fietsen in Marokko.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Voor iedere subscriber doneren wij jaarlijks aan een natuurproject!