Ga naar content

Fietsen in Afrika

Wanneer je aan reizen in Afrika denkt, is een fietsvakantie waarschijnlijk niet het eerste wat in je opkomt. Je zal eerder denken aan safari's, woestijntochten of een bezoek aan een lokale bevolkingsgroep. Toch biedt het Afrikaanse continent diverse leuke fietsbestemmingen. Landen waar je ook op de fiets kennis kunt maken met de lokale bevolking, dieren in het wild kunt zien en de mooiste landschappen aan je voorbij ziet schuiven. 

Fietsvakantie in Afrika

Waar fietsen in Afrika? Wat zijn leuke mountainbike- en fietslanden? En waar kan ik fietsen huren? Naturescanner geeft je vast enkele tips. Wie zelfstandig naar Afrika reist kan fietsen huren of fietsexcursies boeken, zie bijvoorbeeld de verschillende tours in Zuid-Afrika bij BajaBikes. Hieronder geven we ook enkele tips voor georganiseerde fietsreizen.

1. Fietsen in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika heeft een fijn klimaat om te fietsen. In de natuurparken in het zuiden van het land zijn prachtige routes. Heerlijk is het ook om de wijngebieden per fiets te verkennen. Fiets van het ene naar het andere landgoed en neem deel aan proeverijen. Lees meer over fietsen in Zuid-Afrika.

2. Fietsen in Marokko

Zin in spanning en uitdaging? De bergen in Marokko bieden de nodige adrenalinekicks voor wie wil mountainbiken in Afrika! Ook op een gewone tweewieler kan je mooi fietsen langs dorpjes, de kust of vlakke routes in de bergen.
Lees meer over fietsen in Marokko.

3. Fietsen in Oeganda

De Parel van Afrika is een unieke bestemming om te mountainbiken. Met bijna alleen maar onverharde zandwegen is het nog een onontdekt land om Afrika per fiets te verkennen. Bekijk 13 redenen waarom jij moet gaan fietsen in Oeganda!

Fietsreis Afrika
Deel op Pinterest

4. Fietsen in Togo

Mijn neef ging mee op een mountainbike reis naar Togo. Dichte jungle, uitdagende routes en een bijzondere omgeving maakten het voor hem tot een onvergetelijke reis.

5. Fietsen in Tanzania

Topbestemming om wild te zien. Maar Tanzania heeft meer te bieden. Fiets langs de voet van de Kilimanjaro, trap door de meest afgelegen gebieden van het land en relax op het einde van de vakantie op de paradijselijke stranden van Zanzibar. Lees meer over fietsen in Tanzania en ontdek hoe jij op de fiets kan bijdragen aan een betere wereld!

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!