Ga naar content

Vogels in Etosha

Etosha Nationaal Park in Namibië staat bekend om de grote hoeveelheden diersoorten die je er in het wild kan zien. Ook vogelliefhebbers kunnen er hun hart ophalen. Wie al honderden zebra's, gnoes en springbokken heeft gezien, vindt het dan wel spannend om een bontgekleurd vogeltje, een secretarisvogel of een tok met zijn kromme snavel te zien!

Vogelsoorten Etosha

Tijdens onze rondreis langs de parken van Namibië stond Etosha bij ons hoog op het lijstje. Continu waren we met onze verrekijkers of met het blote oog de natuur aan het scannen op zoek naar bijzondere vogels in Etosha. De vogelsoorten die wij konden afstrepen tijdens onze 5-daagse tocht door het nationaal park zijn; tokken, gieren, secretarisvogels, bateleur, slangenarend, valk, uilen, hamerkop, flamingo's, ijsvogels, wielewaal, bulbul, scharrelaar, agapornis, kraaien, traps, bijeneters, hop, wevers, Burchell's fiskaal, muisvogels, honingzuigers, struisvogels, glansspreeuwen enz.

Wil je meer weten over andere diersoorten in Etosha, lees dan meer over dieren in Etosha. Bekijk zeker ook de filmpjes van Etosha.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!