Ga naar content

Rivieren in China

Wanneer we het over de natuur in China hebben, kunnen we de Gele Rivier en de Yangtze rivier niet onvermeld blijven. Het zijn de twee grootste rivieren van China, die gescheiden worden door het Qin-Linggebergte; de bergen reiken hier tot een hoogte van 3600 meter. In de afgezonderde natuur leeft een populatie reuzenpanda’s.

Mooiste rivieren in China

Wat zijn de mooiste en bekendste rivieren in China? En wat kan je doen bij de Chinese rivieren? Naturescanner geeft je een aantal leuke reisitps!

1. Gele Rivier

De Gele Rivier (Huang He) in China kronkelt over een lengte van bijna 5500 km door een grote verscheidenheid aan landschappen: van de kloven in het Kunlun gebergte door Gansu naar de Golf van Bo Hai. In Gansu stroomt de rivier langs spectaculaire steile rotsen in een groen rivierdal.

2. Yangtze

De Yangtze (Chang Jiang) is de langste rivier van China. Ze baant zich een weg door mooie natuur en dat is dan ook de reden waarom cruises op de Yangtze rivier erg populair zijn. Vanaf een cruiseboot heb je kans om rivierdolfijnen, krokodillen en andere dieren te zien. Sommige gebieden rond de Yangtze rivier zijn tegenwoordig beschermd natuurgebied.

3. Tijgersprongkloof

Lees ook meer over de Tijgersprongkloof, de diepste kloof ter wereld. Aan een kant van de kloof bevindt zich de Jade Dragon Mountain, aan de andere kant de Haba Snow Mountain. Dit gebied biedt goede mogelijkheden om te wandelen langs een rivier.

4. Li Rivier

Vanaf Guilin naar het toeristische plaatsje Yangshuo kan je volop genieten van een van de mooiste rivieren in China: de Li Rivier of Yu Long. Er worden vele excursies georganiseerd: kijk voor alle tours en tickets op Get Your Guide. Fiets langs de rivier, tussen torenhoge karstbergen. Maak een boottocht op de rivier en kijk toe hoe lokale vissers nog traditioneel vissen of boek een excursie vlotvaren. In de rivier kan je bij lekker weer ook zwemmen.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!