Ga naar content

Son Doong Cave in Vietnam

De grootste grot ter wereld is de Son Doong Cave, een grot in het Phong Nha-Kẻ Bàng National Park, in het midden van Vietnam, bij de grens met Laos.

Grootste grot ter wereld

De Son Doong Cave werd pas vrij recent ontdekt, in 1991. Binnen in de grot bevindt zich een grote ondergrondse rivier. Het geruis van die rivier werd wel eens eerder gehoord, maar boezemde de lokale bevolking angst in. Pas in 2009 werd de grootste grot ter wereld ook wereldnieuws, toen een groep wetenschappers van de British Cave Research Association onderzoek deed. Op een gegeven moment stootten de onderzoekers op een zeer hoge kalkstenen wand in de grond, waardoor ze niet verder kwamen. De grootste grot is wel vijf keer groter dan de tweede grootste grot van Vietnam, de Phong Nha Cave. De afmetingen van de grootste kamer van Son Doong Cave zijn vijf kilometer in lengte, 200 meter in hoogte en 150 meter in breedte! En niet alleen de omvang van de grot is enorm. In 2010 werden parels gevonden met abnormale afmetingen, ter grootte van een basketbal!

Grootste grot van de wereld bezoeken?

Als natuurreiziger wil je dit natuurwonder uiteraard met eigen ogen aanschouwen! Vooralsnog moet je daar nog veel geld voor neertellen. De eerste groep toeristen werd pas toegelaten in augustus 2013, maar moest een entreeprijs neerleggen van 3000 dollar. In de toekomst zal dit hopelijk goedkoper en makkelijker worden, er wordt nu gewerkt aan nieuwe rondleidingen. Nog even geduld dus om de grootste grot ter wereld te bezoeken.

Lees ook meer over de natuur in Vietnam.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!