Ga naar content

Doen in de Eifel

Wat doen in de Eifel?

De natuur in de Eifel biedt tal van mogelijkheden voor een actieve vakantie. Naast de vele mooie dingen om te zien (mooie Duitse dorpjes met vakwerkhuizen, brouwerijen, burchten en kastelen, grotten en wildparken), kan je er deelnemen aan allerlei activiteiten. Wie het rustig aan wil doen kan zich beperken tot wandelen in het glooiende landschap tot het maken van een boottocht, wie heel actief kan zijn kan zich wagen aan de vele paden om te fietsen en te mountainbiken.

Activiteiten

Afbeelding voor Fietsen in de Eifel
De Eifel vormt het walhalla voor de fietsliefhebber, dichtbij maar toch heel anders dan thuis. Fietsen in de Eifel laat je kennismaken met de natuur...
Afbeelding voor Wandelen in de Eifel
Tips voor wandelingen en langere trektochten in de Eifel in Duitsland. Ieder jaar gaan wij met het gezin weer wandelen in verschillende gebieden van...

Wandelen, fietsen, mountainbiken; stilzitten is lastig in dit gebied. De legendarische kastelen en historische dorpen nodigen uit om ontdekt te worden. Op diverse momenten van het jaar zijn er leuke activiteiten en evenementen, zoals het jaarlijks weerkerende Historisches Burgenfest bij de kastelen van Manderscheid (laatste week van augustus).

Actief in de Eifel

De Eifel is ook een prettig wandelgebied! Wij gaan er jaarlijks wel een keer heen met de hele familie. In dit filmpje van Wim van Schaik krijg je een impressie van een wandelvakantie in de Eifel.
Voor iedere subscriber doneren wij jaarlijks aan een natuurproject!