Ga naar content

Fietsen in Kroatië

Steeds meer zonvakantie liefhebbers kiezen voor Kroatië als vakantiebestemming. Maar ook de actieve toerist weet zijn weg te vinden naar dit prachtige Zuid-Europese land: steeds meer mensen verkennen de mooiste plekken in Kroatië op de tweewieler. Met de eigen fiets, een huurfiets of e-bike, het is allemaal mogelijk.

Mooiste fietsgebieden in Kroatië

Granieten bergen contrasteren prachtig tegen de groene begroeiing en de azuurblauwe zee. Een heerlijk briesje en de zon op je gezicht: fietsen in Kroatië is heerlijk! Maar wat zijn de mooiste gebieden om te fietsen in Kroatië? Waar vind je mooie fietsroutes en hoe organiseer ik een fietsvakantie? We delen graag onze onafhankelijke tips voor een fietsreis in Kroatië:

1. Fietsvakantie in Istrië

Istrië is het meest toeristische gebied van Kroatië en biedt daarmee de grootste keuze aan fietspaden. Fietsen over vlakke routes langs de Adriatische Zee of een stevige klim in de natuur, het kan allemaal. Istrië heeft bovendien vele mooie authentieke steden, waar je kan uitrusten op een knus terras of het fietsen afwisselen met cultuur snuiven. Bekijk de tips om te fietsen in Istrië van Fietsjournalist Bram de Vrind, die er gefietst heeft over een verlaten spoorlijn en op een schiereiland. Super gaaf!

Deel op Pinterest

2. Fietsvakantie in Dalmatië

Wie vooral natuur wil zien moet gaan fietsen in Dalmatië. Hier vind je ongerepte fietsroutes, prachtige landschappen, bergen en het weg van de massa toerisme. Combineer het fietsen met een bezoek aan de prachtige stad Dubrovnik of ontdek de vele off road tracks in het binnenland.

3. Fietsvakantie Kvarner Bocht

Combineer fietsen en eilandhoppen en bezoek diverse eilanden in de Kvarnerbaai. Met een stevige zeebries fiets je langs prachtige historische plaatsjes en idyllische rotsstrandjes.

4. Fietsen op de eilanden in Kroatië

De vele eilandjes van Kroatië bieden een eindeloos netwerk aan fietsroutes. Helemaal leuk wordt het als je gaat eilandhoppen; hierbij fiets je een of twee dagen op een eiland, vaar je naar het volgende eiland waar je ook gaat fietsen enz. Verschillende organisaties bieden dit georganiseerd aan.

Mooie fietsroutes in Kroatië

Veel mensen kiezen voor een georganiseerde fietsvakantie. Dat bespaart een hoop uitzoekwerk en je kan kiezen voor een groepsreis met gids en bagagevervoer of een individuele fietsreis, waarbij de mooiste routes al zijn uitgestippeld. Vaak kan je ook de voorkeur geven voor vlakke fietsroutes of wat meer uitdagende paden. Wil je toch je eigen fietsvakantie uitstippelen, dan is een goede gids of wegenkaart een niet te missen item, want er zijn meer dan 20.000 gemarkeerde routes om uit te kiezen. Bij Reisboekhandel De Zwerver vind je fietsgidsen van Kroatië.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!