Ga naar content

Kanoën in Luxemburg

Luxemburg - Zin in een actief weekend of weekje weg? Niet al te ver van huis, maar toch in een compleet andere omgeving? Overweeg dan eens een trip waarbij je gaat kanoën of kajakken in Luxemburg! Heel verrassend, lekker actief, maar ook rustgevend. Want op het water dringt de stilte diep in je door.

Kanoën in de Luxemburgse Ardennen

De Ardennen in Luxemburg bevinden zich in het noorden van het land, de driehoek die ook wel de Éislek wordt genoemd. Hier ligt ook het Lac de la Haute-Sûre, dat drie kwart van de Luxemburgers voorziet van water. Het meer, met zijn verschillende zijtakken, is een topbestemming om te kajakken, te kanoën of te suppen. 

Kanoën Lac de la Haute Sure
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Bij Lultzhauzen (YHA) en Insenborn vind je verhuur. Zodra je het water op bent, peddel je voorbij talrijke strandjes en rotsige oevers en hoor je nog slechts het klotsen van het water en het gefluit van vogels om je heen. Je kunt er voor kiezen om op het middenstuk van het meer te blijven, of de zijtakken in te varen.

Packcraften in Luxemburg

Enkele organisaties bieden een vakantie aan waarbij hiken en kajakken gecombineerd worden. Je krijgt een opblaasbare kajak mee in de rugtas. Aangekomen bij een meer blaas je deze op en vervolg je de weg over het water.  Je overnacht op een gezellige camping midden in de natuur. Wil je het ultieme outdoor gevoel ervaren, dan kan je er expeditiemaaltijden bij reserveren, maar op de camping zijn ook mogelijkheden om iets anders te kopen.

Packraft Travel biedt dit als enige reisorganisatie aan in het Luxemburgse Mullertal. Ze hebben dit ook in de Eifel, waar je het eventueel nog kunt combineren met fietsen, bekijk onderstaande reizen voor meer info.

Hike, paddle and sleep

Met de trein naar Luxemburg

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!